D66 Sliedrecht mist aansluiting voetpad na aanleg nieuwe brug

SLIEDRECHT – De fractie van D66 Sliedrecht vindt dat de nieuwe situatie van de fiets-voetpadbrug vanaf het bedrijventerrein Stationspark naar het station tot een gevaarlijke oversteekplaats leidt. Zaterdag 23 oktober 2021 heeft de politieke partij daarover schriftelijke vragen aan het college van B & W gesteld. De partij wil een oversteekplaats recht voor de fiets-voetpadbrug richting station.

Samen met de provincie is recent het fietspad achter de Stationsweg naar het stationsplein vervangen. Daarbij is ook op deze brug een voetpad aangelegd. “Het is dit voetpad wat nu naar onze mening een gevaarlijke situatie oplevert, omdat de natuurlijke, kortste route, direct recht oversteken wordt gekozen”, stelt fractievoorzitter René de Munck (D66). (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Voorheen eindigde het bestaande voetpad bij de oude brug. Voetgangers en fietsers maakten toen gebruik van dezelfde fiets rijstrook. Fractievoorzitter René de Munck: “De eigen ervaring van enige noodstoppen per dag bracht mij tot observatie ter plekke. Ik ben geschrokken van het aantal overstekers.” Hij vraagt het college of zij in kaart kunnen brengen hoe groot dit probleem is en of ze mogelijk oplossingen kunnen aandragen. De fractie van D66 Sliedrecht stelt voor om een extra zebrapad te realiseren.

1 gedachte over “D66 Sliedrecht mist aansluiting voetpad na aanleg nieuwe brug”

  1. En in de avond slecht zicht.
    Daar schiet er in één keer een fietser over.
    Die zie je daar gewoon niet aankomen van af die brug.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld