Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Schaakvereniging Sliedrecht wil blijven groeien in nieuw seizoen

SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht staat op punt te beginnen. Donderdag 3 september 2020 wordt de eerste ronde van de interne competitie bij de senioren gespeeld. De jeugd is dan een week eerder begonnen. Gespeeld wordt in de vertrouwde en aan de coronamaatregelen aangepaste speellocatie activiteitencentrum De Havik aan de Thorbeckelaan 110. Schaakvereniging Sliedrecht wil nog verder groeien in ledenaantal.

De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde = Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste Stap tot en met de Zesde Stap.​ De bijna 85-jarige schaakvereniging heeft met bijna honderd leden een stevige basis om verder te groeien. Nieuwe leden blijven welkom. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht) 

De nadruk ligt komend seizoen opnieuw bij de jeugd. “De actieve jeugdcommissie heeft stoute plannen en dat zal weer de nodige activiteiten op gaan leveren. Het A-team eindigde vorig als derde bij het NK. Dit seizoen start  Sliedrecht met een geheel vernieuwd A-team, waarbij vooral de meiden Dana Verheij en Luana Mensing de topborden zullen “bemannen”. Doel is vooral om ervaring op te doen en af en toe te stunten”, licht voorzitter Jerry van Rekom van Schaakvereniging Sliedrecht toe.

Persoonlijke aandacht
Ook krijgt de jeugd volgens Van Rekom weer extra trainingen van onder andere oud-Nederlands kampioene Anne Haast. Ook het spelen in teams wordt volgens Van Rekom gestimuleerd door onder andere deelname aan de Merwede Jeugd Viertallencompetitie.​ Van Rekom: “Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie. Door met extra jeugdleiders te gaan werken, krijgt elk jeugdlid zo meer persoonlijke aandacht. Ook zijn er op vrijdagavond extra trainingen voor jeugdspelers, die daarvoor belangstelling hebben.

Gooi naar clubtitel 
Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 85-jarige Schaakvereniging  Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Van Rekom: “Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen.​” Komend seizoen prolongeert Niels Mijnster in zijn poging zijn titel opnieuw vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. “Zo zullen William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing een gooi gaan doen de clubtitel. Grote outsider wordt Dana Verheij, die afgelopen seizoen kampioen van groep 2 werd. En natuurlijk zal veelvoudig kampioen Wim Hokken (20x) op jacht gaan naar het record van P.C. Parel, die 22 keer clubkampioen is geworden. En ook Peter van den Bergh wil zijn titel graag terug, terwijl ook Wim Pool garant staat voor een toppositie. Al met al is er voldoende spanning te verwachten in de onderlinge competitie”, aldus Van Rekom.

Verwachtingen
Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen in de derde klasse KNSB. “Daar zal het team zo hoog mogelijk gaan proberen te eindigen”, denkt Van Rekom, “Met een sterk verjongd team moet een plaats in de top mogelijk zijn.​ Het tweede team speelt ook in de derde klasse en gaat bewijzen dat het team in die derde klasse thuis hoort. Het derde team gaat in de eerste klasse van de RSB op jacht naar eerherstel, terwijl het vierde team ook in de eerste klasse gaat strijden.”

Aanmelden
Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar je een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats, Vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie en vanaf 20.00 uur de verschillende competities voor senioren. De contributie bedraagt € 7,50 per maand, € 5,00 voor studerenden en € 5,00 voor de jeugd t/m 12 jaar. Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Robert van Rekom, tel. 06-52055670, of bij Jerry van Rekom, tel. 0184 – 411212. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 06-42943348, u graag in. Of je gaat langs tijdens een verenigingsavond.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld