Schaakvereniging huldigt jeugdkampioenen

SLIEDRECHT – Jeugdleider Joost Stoker huldigde donderdag 9 februari 2017 de bekerwinnaars van de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. En dat waren er volgens de vereniging nogal wat. Grote winnaar van de Najaarscompetitie is de 12-jarige Jochanan Alberts.

“Jochanan won zowel de reguliere competitie als de snelschaakcpompetitie met overmacht”, aldus Schaakvereniging Sliedrecht. Het zijn de eerste kampioenschappen voor deze jeugdschaker. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

volgens de schaakvereniging heeft Jochanan met de kampioenschappen opnieuw bewezen steeds sterker te gaan schaken.

Bekerwinnaars
Barend van Dieren was in beide competitie twee keer de naaste concurrent van de kampioen. De Hardinxvelder-Giessendammer liet zo volgens de schaakvereniging een enorme sprong voorwaarts zien. Maarten Hartkoren en Samuël Gijsen waren de winnaars van de derde plaats in de Najaarscompetitie. Maarten werd ook derde in de snelschaakcompetitie, zodat ook hij twee bekers in ontvangst nam. Samuël eindigde als vierde in de snelschaakcompetitie en kon ook met een handvol bekers naar huis.

Voorjaarscompetitie
Baruch Alberts viel ook in de prijzen. Hij haalde de vijfde plaats in de reguliere competitie en in de snelschaakcompetitie was hij de grootste stijger. Voor dat laatste kreeg hij ook een beker. Miquel Verhoef werd vijfde in de snelschaakcompetitie. En ook jeugdspelers Bart van der Beek, Ricardo Veen, Karel Peursem, Julian van Dieën en Sharujan Ratnam wonnen een beker. Donderdag 16 februari 2017 start de Voorjaarscompetitie en begint iedereen weer op nul. “Nieuwe jeugdspelers zijn natuurlijk van harte welkom in De Havik, waar elke donderdag vanaf 19.00 uur de jeugd actief is”, laat de vereniging weten.