Schaakvereniging houdt Eerste Sliedrechts Herfsttoernooi

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht organiseert maandag 17 oktober 2016 het regionale Eerste Sliedrechts Herfsttoernooi (ESH). Het toernooi wordt gespeeld in het thuishonk van SV Sliedrecht, Aktiviteitencentrum “De Havik” aan de Thorbeckelaan 110. Omdat het dan herfstvakantie is, is het regiotoernooi overdag. Gestart wordt om 10.00 uur (zaal open vanaf 09.30 uur). 

Voor zowel toppers als huisschakers wordt het Eerste Sliedrechtse Herfsttoernooi een mooi toernooi.

Het toernooi is voor iedereen toegankelijk. Ook voor jeugdschakers is het toernooi een mooie gelegenheid om in de vakantie een gezellig potje schaak te kunnen spelen.

Programma en prijzen
Bij de speelzaal en in de directe omgeving is volop parkeerruimte en voor invaliden is er parkeerplaats voor de deur. Per trein wordt Sliedrecht vanuit Dordrecht en Gorinchem iedere 15 minuten bediend en het is dan een klein kwartiertje lopen naar de speelzaal. Ook vanaf de Waterbushalte Sliedrecht Middeldiep is het een klein kwartiertje lopen. De formule van het toernooi: 7 ronden rapid, ingedeeld in groepen naar sterkte en het speeltempo bedraagt 20 min. p.p.p.p. Deelname kost € 5,– en in de middagpauze krijgen de deelnemers broodjes en soep. De prijsuitreiking zal tegen 16:30 uur plaatsvinden. De prijzen zijn volgens de organisatie ‘in natura’ voor de eerste 3 per groep.

Geschiedenis en ontstaan
De afgelopen 10 jaar had het Den Witten Haen toernooi twee keer per jaar een vaste plaats op de regionale schaakkalender. Na 20 toernooien heeft de organisatie echter besloten er een punt achter te zetten en was het toernooi in februari 2016 het laatste. Kort daarna hebben bestuursleden van de verenigingen Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht (Schaakclub PASCAL, dat staat voor Papendrecht Schaak Combinatie Alblasserdam) de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk besloten dat er in de toekomst ook weer overdag geschaakt kan worden in de regio. In de herfstvakantie is dus het ESH in de nieuwe cyclus. SC Dordrecht houdt in de kerstvakantie het traditionele Hoogendoorntoernooi en in de voorjaarsvakantie neemt schaakclub PASCAL het stokje over. Iedere vereniging zal de verdere uitvoering naar eigen inzicht invullen. 

Aanmelden ESH
Wie mee wilt doent met het Eerste Sliedrechts Herfsttoernooi moet een e-mail sturen naar Mark van Hulst: wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl o.v.v. rating en vereniging. Er is plaats voor maximaal 60 deelnemers. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld