Schaaksenioren spelen in rap tempo partijen in interne competitie

SLIEDRECHT – In de 26e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht leek het donderdagavond 16 maart 2023 alsof veel spelers snel naar huis moesten of snel naar de bar. Binnen het uur waren er al enkele winstpartijen te noteren voor wedstrijdleider Mark van Hulst.

Nestor Leo Koppelaar (foto) profiteerde van een blunder van Justin de Ruijter en zodoende kon Koppelaar binnen twintig zetten het punt veilig stellen. De 75-jarige oud-drogist is nog altijd in vorm. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Bovenaan veranderde de stand nauwelijks, want koploper William Gijsen moest opnieuw een halfje afstaan tegen een uitstekend spelende Teunis den Rooijen, maar naaste achtervolger Arjan van der Leij kon daar niet van profiteren door remise te spelen tegen een zich goed verdedigende Wout Boer.

Partijen
Jerry van Rekom gaf Jurgen de Haan openingsles en kon binnen vijftien zetten de felicitaties in ontvangst nemen. Ook Maarten Hartkoren kende een snelle winst tegen Peter Vis, die de kracht van de aanstormende jeugdspeler voelde en snel kon opgeven. Tenslotte wist Dana Verheij binnen anderhalf uur te profiteren van een blunder van routinier Johan van de Griend. Opvallend was de goede zege van Bert Dobber tegen Martin Prins, terwijl Jaap Euser opnieuw overtuigend wist te winnen en wel van David Prook. Corné Noordergraaf speelde een sterke partij, maar tegenstander Yaro van Beest wist de stelling uiteindelijk remise te houden. Donderdag 23 maart 2023staat de streekderby Sliedrecht – PASCAL (Papendrecht) op het programma., maar ook volgende ronde van de interne competitie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld