Opnieuw handvol tegentreffers voor Sliedrecht

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Na de zware nederlaag van vorige week tegen koploper Scherpenzeel, heeft Sliedrecht zaterdag 18 maart 2023 op het eigen veld van sportpark De Lockhorst opnieuw een fikse nederlaag moeten incasseren. Tegen de nummer vier, het Edense DTS’35 werd met 0-5 verloren.

Jamiro Libretto (l) wordt verdedigd door Geert de Jong. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Als je na acht minuten spelen al met 0-2 achterstaat, speel je bijna een kansloze wedstrijd.

Geklungel
Een niet al te moeilijk schot op doel in de derde minuut werd door keeper Donatz niet klemvast gepakt en kon Frank Boers uit de rebound gemakkelijk 0-1 scoren. Kort daarna weer geklungel in de verdediging en toen de bal terugkaatste van de paal kon ditmaal Stijn Homburg simpel 0-2 aantekenen. Daarna leek Sliedrecht wakker te zijn, maar het vertoonde spel was niet van dien aard dat het goed spelende DTS’35 hier nerveus van werd.

Te veel balverlies
Een solo van 25 meter door opnieuw Frank Boers kon door niets en niemand worden onderbroken en hij tekende na een half uur voor de 0-3. Het leek een afstraffing te worden, maar tot de rust hield Sliedrecht de opgelopen schade verder beperkt. In aanvallend opzicht kon Sliedrecht niet of nauwelijks in de buurt van het vijandelijk doel komen. Daarvoor werd er veel te veel en te snel balverlies geleden.

Goed combinatiespel
In de tweede helft leek er wat meer beleving te zitten in het spel van Sliedrecht, maar DTS’35 had weinig moeite om de aanvallen van Sliedrecht te ontregelen. Via snelle uitvallen en goed combinatiespel kregen de gasten nog de beste mogelijkheden. Invaller Nehkomi Veldt schoot tussen de benen van keeper Donatz na een uur de 0-4 binnen en een kwartier voor het einde bepaalde Roy Ploeg via een strafschop de eindstand op 0-5.

Niet veel anders
Opnieuw een zware nederlaag voor Sliedrecht, dat op alle fronten niet was opgewassen tegen deze goed spelende tegenstander. En het zal ook volgende week zaterdag 25 maart 2023 niet veel anders zijn, want dan staat de uitwedstrijd tegen LRC uit Leerdam op de kalender, de ploeg die tweede staat op de ranglijst. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld