Samenwerking bij acute tandartsenhulp aan kwetsbare onverzekerden

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Stichting Urgente Noden (SUN ) Drechtsteden en Dordrechtse Tandartsenvereniging ( DTV ), de koepelorganisatie van tandartsen in de Drechtsteden, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor acute tandartsenhulp aan kwetsbare onverzekerden. Dat maakt SUN Drechtsteden donderdag 23 juli 2020 bekend.

De voorzitters van de tandartsenvereniging André Ruikes en SUN Drechtsteden, Kees Vos, hebben deze samenwerking bekrachtigd. (Foto via SUN Drechtsteden)

SUN Drechtsteden richt zich op financiële hulpverlening bij noodsituaties. Zij kreeg steeds meer aanvragen voor mondzorg van mensen, die – meestal door schulden – niet of nauwelijks verzekerd zijn. Of de eigen bijdrage en/of het eigen risico niet kunnen opbrengen.

Aanmeldingen na oproep
Bij ernstige pijnklachten en grote problemen bij het eten kunnen deze mensen tot op heden alleen bij tandarts Rob Stam in Dordrecht terecht, maar het aantal aanvragen werd voor hem te groot. Daarom is er contact gezocht met het bestuur van de DTV. Dat is de koepelorganisatie van tandartsen in alle Drechtsteden. Een goed overleg tussen de besturen heeft ertoe geleid dat aan de tandartsen een oproep is gedaan om ook voor deze categorie mensen beschikbaar te zijn. Dat had tot gevolg dat zich nu zeventien tandartsen, verspreid over de regio, hebben gemeld voor deze vorm van hulp. Daarbij speelde een grote rol dat tandartsen weliswaar een eed hebben gezworen om mensen met pijn te helpen, maar tegen administratieve rompslomp aanlopen. Die gaat SUN Drechtsteden ze uit  handen nemen.

2 gedachten over “Samenwerking bij acute tandartsenhulp aan kwetsbare onverzekerden”

 1. Hoe rijker hoe intensiever de tandheelkundige zorg.
  Ken iemand onder bewind en mankeert nauwelijks iets. Tóch bijzonder….

 2. Goed plan de prijzen van mondzorg rijzen de pan uit.
  De tandarts is nu al niet te betalen als er veel moet worden gedaan laat staan in de toekomst.
  Is net als vroeger konden de mensen de tandarts ook niet betalen.
  Tandartsen praten vaak over duizenden euro’s aan kosten of dat het niks is.
  Veel mensen komen in de armoede alleen al door de tandarts.
  Vaak heb je niks te vertellen terwijl het je eigen geld is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld