Samenwerkende Apotheken Sliedrecht breidt uit met fietsbezorgingsdienst

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Er is een tweede afhaalautomaat geplaatst bij de Thorbecke Apotheek aan Thorbeckelaan 120 en de Samenwerkende Apotheken Sliedrecht beschikken vanaf nu ook over twee elektrische bezorgfietsen. Deze twee fietsen gaan grotendeels de bezorging van medicijnen e.d. doen in Sliedrecht.

Op de foto v.l.n.r. bezorger Bart, bezorger Corine, locatiemanager Margreet en eigenaar Paul van Bakel jr. van de Samenwerkende Apotheken Sliedrecht met de nieuwe elektrische fietsen en de twee afhaalautomaten. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De elektrische bezorgfietsen zijn een aanwinst voor de apotheek en een bewuste keuze. “We zouden anders naar misschien meer gaan, die ook nog eens op momenten de parkeerplaatsen bezet zouden houden. Nu houden we vijf auto’s voor de bezorging”, legt locatiemanager Margreet uit. Paul van Bakel jr. vindt het ook bij deze tijd horen en vult aan: “Afgezien van de wegopbrekingen in het dorp en de tijd dat de bezorging daardoor extra tijd onderweg is met de auto is het een stuk milieuvriendelijker, duurzamer. Bovendien gezond voor het personeel.” De auto’s worden met name ingezet voor de bezorging van medicijnen buiten Sliedrecht. 

Tekst gaat verder onder foto.

“We zijn ook bezig met het uitbreiden van de herhaalservice. Door de QR-code te scannen, kan je je daarvoor aanmelden”, zegt Van Bakel. 

Afhaalautomaten
Eén van de afhaalautomaten voor medijnen is bij het aanbrengen van een tweede kast een slag gedraaid. De twee afhaalautomaten staan nu aan de voorzijde van de apotheek. De Samenwerkende Apotheken Sliedrecht zijn bijzonder tevreden met de afhaalautomaten. “We kwamen capaciteit tekort en daarom is een tweede afhaalautomaat aangeschaft. Bovendien is onze flexibiliteit op deze manier naar de cliënten een succes gebleken”, aldus Van Bakel. 

1 gedachte over “Samenwerkende Apotheken Sliedrecht breidt uit met fietsbezorgingsdienst”

  1. Juich het bak fiets idee toe mag op locatie rembrandlaan ook.
    soms staan de bestel auto,s op stoep 2 huizen verder.
    de af haal machine,s een wordt gebruikt dus op stopping,waarom ander niet groot raadsel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld