Oud-baggeraar Boer vertelt over baggerprojecten met zeer warm weer in Dubai

SLIEDRECHT – In hét Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204 geeft voormalig baggeraar en tegenwoordig vrijwilliger bij dit museum Gerrit Boer een lezing over zijn ervaringen bij baggerprojecten in Dubai. Over werken bij een temperatuur van 40 graden. De lezing is zaterdag 18 februari 2023 om 12.00 uur; inloopt vanaf 12.30 uur.

Vrijwilliger Gerrit Boer vertelt over werken in de hitte van Dubai. (Foto Nationaal Baggermuseum)

Boer, één van de rondleiders van het Nationaal Baggermuseum, was daar lange tijd namens Van Oord werkzaam om nieuwe eilanden op te spuiten.

Klus
Dubai is één van de zeven emiraten en ligt aan de Arabische Golf. In 1968 woonden er 59.000 inwoners, in 2021 3,4 miljoen. De enorme groei werd o.a. mogelijk door de realisatie van de nieuw opgespoten eilanden: de Palm (het 8e wereldwonder), The World en vervolgens Deira Corniche. Voor de realisatie van de Palm was er alleen al een hoeveelheid zand van ruim 1 miljard m3 nodig. Het was een gigantisch werk en bij tijd en wijle zeer complex. Gerrit Boer legt in zijn lezing uit hoe een (middelgrote) aannemer als Van Oord het voor elkaar kreeg om zulke grote baggerwerken binnen te halen.

Tekst gaat onder foto verder.
(Foto Nationaal Baggermuseum)

Entreekosten
Na de lezing is het museum geopend voor publiek, entree € 6,-, gratis toegang met Museumkaart. De kosten voor de lezing, inclusief één consumptie, bedragen € 6,-, Aanmelding kan per e-mail:  reserveringen@baggermuseum.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld