Samen Voor Sliedrecht en MarieOLief pakken menstruatie-armoede aan

SLIEDRECHT – Samen Voor Sliedrecht en modezaak MarieOLief aan Kerkbuurt 42 delen vanaf donderdag 8 juli 2021 gratis maandverband en tampons uit aan meisjes en vrouwen die niet voldoende geld hebben voor de aanschaf van maandverband of tampons.

De gratis menstruatieproducten kunnen worden afgehaald bij de winkel van MarieOLief. Niemand hoeft te weten dat je spullen nodig hebt. Even binnenlopen bij MarieOLief en naar de toiletgroep gaan “want iedereen moet tenslotte wel eens” en discreet je spullen pakken die je nodig hebt. (Foto René Serno / Samen Voor Sliedrecht)

“Ga niet hamsteren maar neem alleen mee wat je nodig denkt te hebben. Namens het Armoedefonds mogen wij dit aan blijven vullen. Eén op de tien vrouwen en meisjes heeft volgens het fonds soms geen geld om maandverband te kopen”, licht Samen voor Sliedrecht toe. Het fonds bindt de strijd aan met deze menstruatie-armoede door gratis producten beschikbaar te stellen. MarieOLief en Samen Voor Sliedrecht worden een verdeelpunt.

Bij MarieOLief kan en mag een ieder gewoon binnen lopen. De openingstijden zijn: 

  • Maandag     13.00 – 17.00 uur
  • Dinsdag       09.30 – 17.00 uur
  • Woensdag   09.30 – 17.00 uur
  • Donderdag  09.30 – 17.00 uur en van 18.30 – 21.00 uur
  • Vrijdag         09.30 – 17.00 uur
  • Zaterdag      09.30 – 17.00 uur
Je kunt ook een e-mail sturen naar [email protected], dan  hoor je waar en wanneer het kan worden opgehaald.

2 gedachten over “Samen Voor Sliedrecht en MarieOLief pakken menstruatie-armoede aan”

  1. Deze oudere vrouwen kunnen via artsen een recept krijgen voor het benodigde matriaal bekostigd door de zorgverzekeraar, alleen het eigen risico zijn dan de jaar kosten, heb je de gemeentezorg polis dan ook dat niet.
    Het benodigde materiaal wordt discreet thuis gezorgd door de landelijke apotheek waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft.

  2. Denkt U ook aan de oudere vrouw incontinentie die hebben alles zelf betaald en daar hebben ze het niet over

Plaats een reactie

*=Verplicht veld