Ruim tweehonderd kerstpakketten voor Voedselbanken

SLIEDRECHT – Samen met verschillende basisscholen onder meer uit Sliedrecht heeft Ladies’ Circle Alblasserwaard tot nu toe ruim tweehonderd kerstpakketten opgehaald. Deze worden deze week door Voedselbanken in de regio uitgedeeld aan hun cliënten. 

De kerstpakketten die zijn uitgereikt aan de Voedselbank Sliedrecht worden donderdag 22 december 2016 uitgedeeld aan cliënten. (Foto Ladies’ Circle Alblasserwaard)

De betrokken scholen uit Sliedrecht waren: Prins Willem Alexanderschool (Valkweg en Waalslaan), Obs Henri Dunant en Obs Roald Dahl te Sliedrecht. Op de scholen zijn in iedere groep 2 kerstpakketten samengesteld bestaande uit de wat luxere producten die de kerstdagen een wat feestelijker tintje geven.

Bewust maken
De decembermaand, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling, is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sferen gunnen we onszelf en elkaar iets extra’s: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere momenten. “Het kunnen aankopen van allerlei lekkernijen in deze decembermaand is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. December staat voor kinderen vooral in het teken van ‘krijgen'”, zegt voorzitter Yvette van Moorsel van Ladies’ Circle Alblasserwaard. Om kinderen bewust te maken dat ‘krijgen’ niet altijd vanzelfsprekend is hebben Ladies’ Circle Alblasserwaard en 7 basisscholen met elkaar de handen ineen geslagen en begonnen zij een gezamenlijke kerstactie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld