RTV Holland: ‘Zomer 2014 was proeftuin’

SLIEDRECHT – Dinsdag 7 juli 2015 is het een jaar geleden dat het eerste geluid te horen was van internetomroep Stichting RTV Holland gevestigd in Sliedrecht. Het zou een drukke zomer worden van veel proefuitzendingen, instellen van apparatuur, cursus programmeren en muziek inladen.

Initiatiefnemer Peter Donk herinnert zich nog de weken vakantie, die geheel in het teken stonden van de nieuwe omroep. Een plan waar hij al vijf jaar mee liep en na een jaar voorbereiden ten uitvoer werd gebracht samen met een groep vrienden.

Wereldomroep
RTV Holland werkt met professionele vrijwilligers. Zeg maar trouwe vrijwilligers, die allen over jaren omroepervaring beschikken. “Een aantal mensen met wie ik het idee het eerste deelden, vroegen mij of ik de nieuwe wereldomroep wilde gaan beginnen. De naam zou het vermoeden en als internetomroep kom je natuurlijk zeker in de buurt. Totaal anders dan via een FM-landzender of DAB+. We bereiken veel Nederlanders in het buitenland. De naam is sterk en goed. We bouwen nog altijd ons luisterbestand op”, zegt Donk, die voorzitter is van het stichtingsbestuur.

Verdiensten uit reclame
Alle inkomsten van de omroep die sinds 15 november 2014 officieel uitzendt, gaan in de omroepkas. De prominentste en ook oudste medewerker is de bekendste clown van Nederland, Clown Bassie (79). Hij maakt het kinderprogramma. Donk: “Medewerkers of bestuursleden krijgen zelfs geen reiskosten. Het is ieders hobby. We zenden 24 uur per dag, 7 dagen in de week uit vanuit Sliedrecht. Van het programma ‘Kinderen van Holland’ met Clown Bassie, ‘GospelMagazine’ met Theo Boer tot ‘Holland Late Night’ met Wim van Mourik. Zelf presenteer ik ‘Verhalen van Holland’ en ‘Van Hollandse Bodem’. We hebben een gevarieerd luisteraanbod.”

De zomer van 2014 was druk. “Er moest veel gebeuren aan voorbereiding. De zomer van 2014 was een proeftuin.”

RTV Holland kan je luisteren door te klikken op de luisterbutton rechtsboven op deze website of via www.rtvholland.nl. Daar staat nog veel meer informatie over de internetomroep.

2 gedachten over “RTV Holland: ‘Zomer 2014 was proeftuin’”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld