Bewonersbijeenkomst over dijkvisie

SLIEDRECHT – Maandag 6 juli 2015 vond de derde en voor deze reeks laatste bijeenkomst plaats over de dijkvisie. Uitgenodigd waren mensen die wonen en werken aan Rivierdijk. De gemeente werkt aan een conceptvisie.

De SGP-ChristenUnie wil ‘het plan Lanser ‘ meenemen in de dijkvisie.(Foto Sliedrecht24)

In het concept wil de gemeente meningen en suggesties meenemen van bewoners en ondernemers.

Wensenlijstje
De dijkvisie moet volgens de SGP-ChristenUnie een kader vormen voor dijkversterkingsplannen en nieuwbouwprojecten. De dijkvisie staat al lang op het wensenlijstje van de SGP-ChristenUnie. Zo meldt de partij op haar website.

Analyse
Ook inwoners die niet op de Rivierdijk wonen of werken, waren welkom op de bijeenkomsten. Elke avond stond een bepaald deel van de Rivierdijk centraal; het oostelijk deel, het westelijk deel en het centrale gedeelte. De gemeente presenteerde deze avonden een sterke/zwakte-analyse, waarop bezoekers konden reageren.

Snelheid
Bij de bespreking over het oostelijk stuk van de dijk telde de SGP-ChristenUnie ruim 50 mensen. Er werden tijdens de avonden verschillende punten op tafel gelegd. Waterveiligheid was een punt, de inrichting van de dijk en het feit dat er geen bussen rijden op Kerkbuurt West. Ook waren er veel vragen en opmerkingen over de 30 km-zone. Volgens de dijkbewoners wordt er te hard gereden op de dijk en is er geen handhaving, wat leidt tot gevaarlijke situaties. De planning is dat de raad eind 2015 de nieuwe dijkvisie vaststelt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld