RTV Dordrecht: ‘Chemiebedrijf DuPont wil weg uit Dordrecht’

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Volgens berichtgeving van de lokale omroep RTV Dordrecht staat het chemiebedrijf DuPont aan de Baanhoekweg te koop. Het bedrijf is in de regio een groot werkgever, al sinds de jaren ’60 in de vorige eeuw, maar ook omstreden door de emissie. Jaren van o.a. PFOA en de laatste jaren van GENX. DuPont is gevestigd tegenover Sliedrecht, aan de andere kant van de rivier de Merwede.

Volgens de lokale omroep van Dordrecht is de gemeente Dordrecht verrast. Zij voeren samen met Sliedrecht, Molenlanden en Papendrecht momenteel een rechtszaak tegen het chemiebedrijf Dupont / Chemours. Zij willen dat het Amerikaanse bedrijf opdraait voor de vervuiling en gemaakte kosten. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Bij DuPont in Dordrecht werken volgens de lokale zender op dit moment 250 mensen. Met wie DuPont in gesprek is over een verkoop is niet bekend.

6 gedachten over “RTV Dordrecht: ‘Chemiebedrijf DuPont wil weg uit Dordrecht’”

  1. @Kees Lagewaard DuPont zet de Delrin fabriek te koop. Chemours is een ander bedrijf maakt Teflon wat voorheen ook van DuPont was. Ook de Dow fabriek op het terrein was van DuPont. Ook Lycra inmiddels gesloten werd verkocht aan invista was van DuPont. DuPont is waarschijnlijk goed in het afstoten van bedrijfsonderdelen die later in opspraak raken.

  2. Ik denk dat de hele omgeving kan fluiten naar de schadeclaims, die Chemours heeft gekregen naar aanleiding van de vervuiling en de lozingen die ze hebben gedaan, dus zijn zij de lachende derde. Als de staat of de provincie het terrein nu opkoopt en daar verbiedt om zulke activiteiten nog uit te voeren, heb ik nog hoop. Maar als er zo’n zelfde bedrijf er voor in de plaats komt, kunnen we van vooraf aan beginnen met actievoeren, want met dezelfde productie met een andere naam op de gevel zal het heus niet schoner worden en gaan de lozingen gewoon door. Dus afbreken die zooi!

  3. Bij het lezen van dit artikel (verwijzing was naar AD – red.) is mijn mening dat er geen veranderingen gaan komen. Ze zoeken zelfs een koper die het personeel overneemt. In mijn ogen wordt er een vies spelletje gespeeld.

  4. Maar er gaat niets veranderen

    In welke handen de fabriek aan de Baanhoekweg komt, is nog niet bekend, zegt woordvoerder Willem Buitelaar namens DuPont. ,,We verwachten in de loop van 2023 meer duidelijkheid te kunnen geven.’’ De bedoeling is dat de koper de productie van Delrin, een kunststof die in allerlei alledaagse producten zit, voortzet. ,,Behalve een nieuwe naam op de gevel zal er dus niet zoveel veranderen’’, aldus Buitelaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld