Royal IHC tekent contract voor FSO equipment

SINGAPORE / SLIEDRECHT – Scheepsbouwer Royal IHC heeft een nieuwe opdracht ontvangen voor de engineering en bouw van een tandem mooring en offloading systeem voor een FSO schip (Floating, Storage and Offloading).

Het offloading systeem wordt door Sembcorp Integrared Yard in Singapore op het schip gebouwd. Het schip zal uiteindelijk door Maersk ingezet worden voor het Culzean gasveld in de Noordzee.

Techniek
Het offloading systeem bestaat uit een offloading hose-reel assemblage compleet met een offloading hose en een OHTP (Outboard Hose Termination Piece), een mooring hawser reel assembly compleet met een quick-release mechanisme, een controle cabine, een extra pull-in winch, een emergency shutdown valve en een hydraulic power unit.

Materialen uit Azië
Het offloading systeem zal worden geleverd in het najaar van 2017 en is dan klaar voor installatie. Door de nauwe samenwerking met de regionale faciliteiten van IHC in Singapore is IHC in staat geweest om het offloading systeem te leveren met een hoog percentage lokale materialen. Dit was een belangrijke factor in de beslissing van de klant om de order bij IHC plaatsen.

Bevestiging
“IHC is verheugd met dit nieuwe contract met Sembcorp Integrated Yard”, zegt Joti Hakkert, Executive Director Mission Equipment. “Dit contract levert het bewijs dat IHC een gevestigde en gerenommeerde partner is voor het ontwerp en de ontwikkeling van geavanceerde apparatuur voor de drijvende productiemarkt en de offshore-industrie in het algemeen.” Royal IHC meldt niet of deze order gevolgen heeft voor vorige week aangekondigde 425 ontslagen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld