Royal IHC komt na ontslaggolf in december met loopbaanevent

KINDERDIJK / SLIEDRECHT – Na de aangekondigde reorganisatie bij Royal IHC heeft de scheepsbouwer er voor gekozen het traject van werk naar werk in hoge mate zelf in te richten en voor te bereiden en daarna gemeenten en UWV aan te laten sluiten. Inmiddels hebben de gemeenten Alblasserdam, Sliedrecht, Krimpen aan den IJssel, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden gecoördineerd contact, is UWV en AVRES/ WIJJIJ aangehaakt en staat onder andere een loopbaanevent gepland. “Wij zetten ons vanuit de gemeente in om lokale ondernemers en/of verenigingen hieraan deel te laten nemen en bij te staan bij het van werk naar werk begeleiden van de mensen waarvan afscheid genomen moet worden”, schrijft wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie in een College Informatiebrief (CIb) met de datum vrijdag 13 november 2020 staat.

Om de medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden van werk naar werk wil Royal IHC hen op diverse manieren ondersteunen. Zo wordt er een bedrijfspagina opgezet met informatie over bedrijven die op zoek zijn naar goed opgeleid personeel en wordt er een online loopbaanevent georganiseerd, dat is donderdag 10 en vrijdag 11 december 2020. Tijdens dit event kunnen bedrijven zich presenteren en is er een speeddate waarna er een afspraak gemaakt kan worden om op een ander moment verder te praten. Diverse partijen zijn bij de organisatie van dit event betrokken. (Archieffoto Royal IHC)

De gemeente Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden, UWV, Baanbrekend Drechtsteden en Avres/WIJIJ ondersteunen Royal IHC door onder andere hun netwerk van bedrijven en ondernemersverenigingen te informeren over het loopbaanevent. Ook brancheorganisatie NMT roept leden op actief deel te nemen en elkaar te steunen in het behoud van werkgelegenheid voor de maritiem sector en de regio. Vat in de CIb: “Daarnaast maakt Royal IHC gebruik van het platform van WIJIJ. Dit platform koppelt werkgevers en werkzoekenden door niet alleen te kijken naar diploma’s maar ook naar werkverleden en soft skills (talenten en vaardigheden). Medewerkers van IHC kunnen via het platform van WIJIJ hun profiel matchen aan alle online vacatures die op dit moment beschikbaar zijn en hierbij zelf filters toepassen.” Bedrijven die op zoek zijn naar personeel kunnen kiezen of zij zelf deelnemen aan het online loopbaanevent of dat zij dit doen door aan te sluiten bij WIJIJ.

Hele diverse functies
Ondanks de huidige economisch onzekere periode hebben meerdere bedrijven uit de regio volgens Vat reeds aangegeven interesse te hebben in deelname aan het loopbaanevent. “Uiteraard is het op dit moment lastig in te schatten hoe de begeleiding van werk naar werk zal verlopen omdat dit werknemers met hele diverse functies en persoonlijke situaties betreft. Binnen de beperkingen van een relatief grootschalige reorganisatie streeft Royal IHC, in samenwerking met diverse partners en het regionale bedrijfsleven, naar maatwerk in de begeleiding naar nieuw werk voor de getroffen werknemers”, aldus Vat.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld