Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Royal IHC komt dieper in rode cijfers

SLIEDRECHT / KINDERDIJK – Het gaat niet goed met scheepsbouwer Royal IHC. Vorig jaar is het dieper in de rode cijfers gekomen. Het bedrijf kampte met kostenoverschrijdingen bij een aantal projecten. Wegens moeilijke marktomstandigheden zette IHC afgelopen jaren al een streep door honderden arbeidsplaatsen.

De vestiging van Royal IHC aan de Molendijk in Sliedrecht. Het bedrijf rekent voor 2019 weer op een positief operationeel resultaat. Ook denkt het bedrijf, dat onder meer schepen ontwerpt en bouwt, zijn omzet verder op te krikken. (Foto Royal IHC)

Door nieuwe tegenvallers bedroeg het nettoverlies over 2018 uiteindelijk bijna 81 miljoen euro, van een kleine 22 miljoen euro een jaar eerder. De omzet dikte wel aan, met meer dan 140 miljoen tot bijna 942 miljoen euro. IHC heeft inmiddels een aantal acties in gang gezet om de winstgevendheid te herstellen, onder andere door contracten tegen betere voorwaarden af te sluiten.

Extra onderzoek
De publicatie van de jaarcijfers liep eerder dit jaar nog vertraging op. Dat kwam omdat accountant KPMG meer tijd nodig had. De mindere prestaties waren voor de accountant reden om extra onderzoek te doen. Volgens het Financieel Dagblad van donderdag 1 augustus 2019 hebben banken en aandeelhouders 120 miljoen euro in Royal IHC gestoken als ‘een extra injectie’. 

Vertrouwen en commitment
CEO Royal IHC, Dave Vander Heyde: “Wij zijn ervan overtuigd dat wij, na een moeilijke periode, de juiste stappen en de noodzakelijke maatregelen hebben genomen om onze kwaliteit, innovatiekracht en sterke relaties die IHC tot een toonaangevende speler in haar markt hebben gemaakt, te borgen voor de toekomst. Het vertrouwen en het commitment dat wij van onze stakeholders hebben gekregen onderstreept het draagvlak voor onze ingezette strategie, die nu ook zijn vruchten afwerpt in een kwalitatief goed orderboek. Het legt de basis waarop IHC over 2019 een positief resultaat kan realiseren.”

1 gedachte over “Royal IHC komt dieper in rode cijfers”

 1. Beste Mevrouw, Mijnheer,
  Ik hoop vurig dat het goed mag gaan met IHC.
  Met belangstelling volg ik uw mooie bedrijf.
  In het verleden heb ik een brochure mogen ontvangen.
  Mijn belangstelling gaat uit naar scheepsbouw en wel die type schepen die u bouwt.
  Tot slot wens ik u een succesvolle toekomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld