Japans restaurant Oishi Fusion

Rotary reikt cheques uit aan goede doelen

SLIEDRECHT – Rotary Sliedrecht e.o. heeft dinsdagavond 14 juni 2016 een aantal cheques uitgereikt aan vertegenwoordigers van goede doelen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Baanhoekzaal in restaurant Bellevue.

De vertegenwoordigers van de zes goede doelen gingen nog even samen op de foto. Geheel links Erwin de Vilder, geheel rechts voorzitter Community Service Cees Boer. (Foto Rotary Sliedrecht e.o.)

De uitreiking van de cheques was tijdens een bijzondere clubavond. Voorzitter Erwin de Vilder reikte de cheques uit.

Boogschommel
Marleen Weidenaar is betrokken bij het logeerhuis van ASVZ in Dordrecht. In het logeerhuis verblijven kinderen van diverse leeftijden voor een weekend of vakantie. Op deze manier kunnen de vaak veelbelaste gezinnen even op adem komen. Mevrouw Weidenaar ontving een gift van € 1100,- voor de aanschaf van een boogschommel. Met name autistische kinderen hebben veel baat bij de repeterende bewegingen van de schommel.

Lichamelijk beperkten
Ita Schreuder is al lang bestuurslid van de badmintonvereniging Shuttle Up. Deze vereniging organiseert al voor het 15e jaar een badmintontoernooi voor lichamelijk beperkten. De afgelopen drie jaar was er ook een toernooi voor gehandicapte kinderen uit binnen- en buitenland. Om dit te organiseren kreeg mevrouw Schreuder een cheque van € 750,- uitgereikt.

Droomplein
Netty Gruiters kon als directeur van SBO de Kameleon uit Papendrecht een cheque in ontvangst nemen van € 750,- als bijdrage voor het te realiseren droomplein. Dit plein biedt diverse activiteiten voor verschillend beperkte kinderen. In de loop van aankomend najaar wordt het droomplein gerealiseerd.

Festival
Charlotte Brouwer was namens Stichting Welzijnswerk Sliedrecht aanwezig. Voor het derde jaar op rij wordt het Kom Erbij Festival georganiseerd. Bij dit festival worden eenzame Sliedrechters uit hun isolement gehaald en betrokken bij de samenleving. Ook Stichting Welzijnswerk Sliedrecht kon een cheque van € 750,- in ontvangst nemen.

Berg opgeduwd
Het team ASVZ, dat enige weken geleden afreisde naar Alpe d’Huez om daar in het kader van Alpe d’HuZes de berg op verschillende manieren te beklimmen, vaardigde Sophia van Bakel af naar de goede-doelen-avond om een cheque van € 1000,- in ontvangst te nemen. Sophia heeft een autistische cliënt van ASVZ in een rolstoel de berg opgeduwd.

ALS
Johan Zuur (lid van GOED) gaat op 11 september 2016 de Amsterdam City Swim zwemmen, om voor Stichting ALShetjeraakt geld in te zamelen ter bestrijding van de vreselijke ziekte ALS. Hij nam dankbaar een cheque van € 1000,- euro in ontvangst. In totaal werd er op 14 juni 2016 een bedrag van € 5350,- uitgereikt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld