Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Oor in bezit van unieke film uit jaren’30

SLIEDRECHT – Na ruim 85 jaar is er een bijzondere video opgedoken uit de jaren ’30. Een 16mm film met een reis van Rotterdam naar Middelburg gemaakt door de ‘oude’ Scheermeijer. Deze is in het bezit van Wim Oor uit Sliedrecht. Hij heeft de video op Youtube gezet voor iedereen zichtbaar.

Wim Oor is een fanatieke videomaker. Hij maakte de afgelopen jaren onder meer een reeks dvd’s. Een leuk cadeau voor vaderdag. 

De oude beelden noemt Oor ‘uniek’. “Er was niemand die in 1930 / 1931 een 16mm-camera in zijn bezit had. Deze had alleen de fotograaf. De beelden zijn bijzonder, omdat ze oud zijn maar van zeer goede kwaliteit”, vertelt Oor, die de opnamen vond in zijn kast. Hij had het filmpje eerder gehad van Frans de Jong aan het Merwedeplein, die destijds de zaak van Scheermeijer had overgenomen. Oor zegt: “Het filmpje was in mijn kast blijven liggen. Ik heb ook nog beelden van een brand in de Leuvenhaven uit 1933 en over de watersportvereniging Bergse Plas. Kwalitatief zeer mooi materiaal.”

DVD’s
Voor Vaderdag prijst Wim Oor meteen zijn dvd’s aan: ‘Alblasserwaard in Vogelvlucht’, ‘Oude Beroepen (dubbel dvd)’, ‘Maarten W. Schakel, het politieke leven van een polderjongen, ‘Alblasserwaard door de eeuwen heen’, ‘Sliedrecht Vervlogen Beelden’, ‘Sliedrecht en de Watersnood van 1953’, ‘Wonen, werken en leven aan de rivier’ en ‘Sliedrecht in Oorlogstijd, 70 jaar bevrijd’. Ze zijn te koop bij o.a. boekhandel De Gruijter aan het Burgemeester Winklerplein en tankstation Avia aan de Deltalaan. 

Video Wim Oor

Plaats een reactie

*=Verplicht veld