Rommelmarkt Valkhofflats draagt bij aan onderlinge samenhang

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De bewonerscommissie van de beide Valkhofflats organiseerde zaterdag 11 mei 2019 samen met bewoners een gevarieerde rommelmarkt. “Een initiatief, dat bijdraagt aan de onderlinge verbondenheid”, vinden ze.
 
Een hoogtefoto van deel van de rommelmarkt. De spullen waren aangeleverd door plaatselijke bewoners, familie en bekenden. (Foto Hans van der Aa/ Sliedrecht24)
 
De bewonerscommissie – met medewerking van onder andere Sadoo Ahmed, Emmy Hoegee en Sahen Gerrits – zet zich in om bewoners van verschillende culturen op ongedwongen wijze met elkaar in contact te brengen.
 

Bedrijven
De langgerekte rommelmarkt had voor iedereen iets in petto. Boeken, kinderspeelgoed, snuisterijen, kleding, …van alles wat. Voor de inwendige mens werd de organisatie geholpen door DIRK, die de koffie en thee had verstrekt. De diverse soorten broodjes waren ter beschikking gesteld door Bakkerij ’t Stoepje. Voor de kinderen was er limonade en chips.  

Opbrengst in bewonerskas
Voor de liefhebbers waren er ook smakelijke Somalische hapjes. In de ochtend stond de rommelmarkt letterlijk in de schaduw, na de middag was het met de zon erbij veel beter vol te houden. Met de opbrengst van de markt wil de organisatie geld reserveren voor feestjes in de komende maanden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld