‘RNW is een beetje terug via RTV Holland’

SLIEDRECHT / HILVERSUM – Internetomroep RTV Holland gevestigd in Sliedrecht brengt vanaf zaterdag 15 augustus 2015 het programma ‘De Week Die Was’. Een wekelijks programma dat wordt gemaakt door oud-journalisten van Radio Nederland Wereldomroep (RNW). Zaterdag gepresenteerd door Wim Vriezen en Gerda den Hollander.

Het nieuwsprogramma wordt elke zaterdagavond om 18.00 uur uitgezonden op RTV Holland en duurt ruim een half uur.

Teruggeblikt wordt naar het nieuws van de afgelopen week in Nederland. Zaterdagavond hoort u hoe je verwarde Nederlanders die het buitenland op stelten zetten weer thuis krijgt? Dat valt niet mee. En verder: Arie Bras verdiept zich in de toekomst van het liefdesspel, zanger Rein Mercha gypsy swingt de pan uit, en persoonlijke aandacht is te huur, bij Zorg Mies. 

Herinneringen
RTV Holland is blij met het programma, omdat het een aanvulling is op de bestaande programmering. En nu de Wereldomroep niet meer bestaat, geeft het een ander speciaal gevoel. “RNW is een beetje terug via RTV Holland. ‘De Week Die Was’ wordt gemaakt door professionele vrijwilligers. Zij presenteerden vroeger onder andere de Europa-uitzendingen. Je snapt dat ik blij ben dat zij nu op RTV Holland dit programma maken”, zegt programmaleider Peter Donk van RTV Holland. 

RTV Holland
Internetomroep RTV Holland richt zich met de programma’s op alle Nederlanders in de wereld. De programma’s worden gemaakt op vrijwillige basis. Dat geldt voor de mensen die zich op het technische vlak inzetten voor RTV Holland, het bestuur, maar ook voor de programmamakers. Een aantal heeft ‘radio maken’ als hobby en zijn of waren beroepsmatig werkzaam voor een regionale of landelijke omroep. RTV Holland zendt sinds half november 2014 uit. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld