Rivas organiseert cursus ‘Dementie, en nu?’ voor mantelzorgers

SLIEDRECHT – Rivas ledenorganisatie organiseert vanaf donderdag 2 november 2023 de cursus Dementie, en nu? in verpleeghuis Waerthove aan Kerkbuurt 200. De cursus op donderdag bestaat uit zeven bijeenkomsten, te weten verder op 9, 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december 2023 van 10.00 –  12.15 uur. 

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van iemand met dementie. (Archieffoto Rivas Zorggroep)

De deelnemers worden in een groep van maximaal tien personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. 

Ondersteuning en begrip
Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is. Dat helpt mensen met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven. Een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep geeft deelnemers van deze cursus meer inzichten, kennis en vaardigheden. Ook is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. 

Kosten en aanmelden
Deelname aan de training ‘Dementie en nu?’ kost voor leden van Rivas ledenorganisatie € 50,-. Niet-leden betalen € 95,-. Deelnemers ontvangen bovendien het boek ‘Dementie en nu?’ en handige naslagwerken gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de agenda van de website.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld