Rijbewijskeuringen CBR in activiteitencentrum De Havik

SLIEDRECHT – Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer je 75 jaar of ouder bent of wanneer je een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer je om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen één keer per maand bij Activiteitencentrum De Havik medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden echter alleen in Nederland. Tenzij de einddatum van het rijbewijs is voor 1 december, dan mag dat de eerste 9 maanden ook in de EU. (Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,–.  Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,–.

Procedure
De eerste stap is dat u een Gezondheidsverklaring koopt. Deze vragenlijst over jouw eigen gezondheid moet je eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijg je van het CBR het verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kan je pas een afspraak maken voor de keuring. De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor je in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure lees je op de website van Regelzorg.

Afspraak 
De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd. De gezondheidsverklaring koop je vier of vijf maanden voor de einddatum van jouw rijbewijs. In de meeste gevallen zul je dan geen gebruik hoeven te maken van de coulanceregeling. Op veel locaties is het dragen van een mond-neusmasker (mondkapje) momenteel verplicht. Neem deze dus altijd mee en draag deze indien de locatie en/of keuringsarts er om vraagt. Het maken van een afspraak kan gemakkelijk via de website of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau tel. 088-2323300.

1 gedachte over “Rijbewijskeuringen CBR in activiteitencentrum De Havik”

  1. Het lijkt mij heel gunstig om juist wel gebruik te maken van de coulance regeling! Op die manier kan je er voor zorgen dat de volgende verlenging 8 a 9 maanden later is.!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld