INGEZONDEN BRIEF: Open brief aan Sinterklaas 

(Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)
 
Beste Sinterklaas,
 
In Sliedrecht is iets bijzonders aan de gang.

Eén van onze bewoners heeft gevraagd aan het College van Burgemeester en Wethouders maar ook aan de Sliedrechtse raad of u ook de kleur van uw pieten kunt aanpassen. Als wereldburger weet u van de algemene discussie hierover.

Nu heeft de Burgemeester deze bewoner beantwoord, dat u dat voornemens bent. Dat hij dit antwoord al heeft verstuurd, terwijl hij aan de raad vertelde dat dat nog moest gebeuren is een reden  om hem maar eens rond 5 december daarop aan te spreken.

Maar zo u al gaat over de kleur van de Pieten die u bijstaan in de aanstaande drukke periode, wil ik u vragen zich hierover vooralsnog niet al te druk te maken. In de Sliedrechtse raad gaan we hierover nog spreken, want het antwoord van de burgemeester is ook namens de Sliedrechtse raad en het zou zo maar eens kunnen zijn dat deze raad daar toch een andere mening over heeft.

D66 Sliedrecht
René de Munck (de Stille Piet)

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Open brief aan Sinterklaas ”

 1. Beste D 66 er ik ken u niet. Snap ook niet wat u wilt zeggen. Wat ik wel weet?

  Stel he stel. Er is 1 kindje in Sliedrecht die het pijn doet hoe Piet er uit ziet. Stel he.
  Mijn klein kinderen boeit het niet of Piet groen geel of rood is.
  Stel he wat zou het de ((groot) ouders dan boeien?

  Ergeren ze zich zwart?

  Waar ik me aan erger? De stelligheid van beide kampen.

 2. Inderdaad Jeanette,

  De vraag is: “Wat gaat er nu eigenlijk verkeerd hier in Sliedrecht?” Niets toch?
  Ik begrijp het werkelijk niet.

 3. Het is al vreemd dat de ene bewoner antwoord krijgt van de burgemeester en de andere bewoner niet. All meerdere gehoord dat dit gebeurd.
  Het Sinterklaasfeest is in Sliedrecht toch altijd goed verlopen? Veranderen brengt juist onrust. Meegaan met het haatzaaien. Iedereen houd van zwarte Piet, dus wat zal het probleem eigenlijk zijn? Blanke vla blijft toch ook in de schappen staan van de supermarkt! Daar staan toch ook geen mensen met een spandoek. Blank of zwart, iedereen is gewoon gelijk.

 4. Mooi initiatief om deze brief te sturen. Niet de vermeende maatschappelijke onrust, maar het gezond boerenverstand en een stuk nuchterheid mag hierin de doorslag geven. We leven in een democratisch land. Dat betekent dan ook dat als de meerderheid van de bevolking echt vindt dat dit heel belangrijk is om te veranderen, dit ook moet gebeuren. Als dit niet zo is, houden we het gewoon zoals het was.
  Ook dat is daadkracht!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld