Reünie Rabobank voelt voor oud-collega’s alsof de tijd heeft stilgestaan

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het kostte vooraf enige moeite om iedereen bij elkaar te krijgen, maar zaterdag 30 september 2023 was het weer een keer zover. Ruim honderd oud-collega’s van Rabobank Sliedrecht kwamen voor een reünie bij elkaar in partycentrum De Lockhorst aan de Sportlaan. Veel herinneringen aan een bijzondere tijd werden gedeeld.

Verschillende collega’s zijn nog bevriend met elkaar, andere collega’s zijn verhuisd en dan verwatert het contact. Het voelde voor de mensen goed om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Er werd veel gelachen en ‘de draad van weleer’ werd weer even opgepakt. Het voelde weer als vanouds. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Voorzitter van de organisatiecommissie en oud-directeur Arie in ’t Veld (85) haalde in zijn openingswoord aan dat hij in de periode 1960 – 2005 had gewerkt in een sfeer van saamhorigheid en eensgezindheid. “Personeel had wat voor elkaar over en het voelde simpelweg als ‘onze bank’.” Na afloop van de reünie beloofde de organisatie dat er weer een speciaal exemplaar van ’t Bankie’ gaat komen, het personeelsblad van Rabobank Sliedrecht. Alle collega’s ontvingen een USB-stick met foto’s uit de oude doos, die vooraf aan de reünie waren verzameld.  

3 gedachten over “Reünie Rabobank voelt voor oud-collega’s alsof de tijd heeft stilgestaan”

  1. Vroeger betekende RABO : Ruimt Alle Boeren Op.
    De laatste 10 jaar betekent RABO:
    Ruimt Al haar Bankkantoren Op

  2. Ik woon om de hoek van het gewezen Rabobank gebouw. Het gebouw is 1 oktober 2021 gesloten en verkocht aan firma de Boer uit Sliedrecht. Na ruim een jaar werd er begonnen door de firma v/d Vliet met strippen. Container na container werden er afgevoerd. Hoofd aannemer Bouwbedrijf Visser ging aan de slag. Er werden twee containers aangevoerd door een installatie bedrijf, en met man en macht begonnen met de aanvang van de verbouwing. Tot mijn verbazing werd er van de één op ander dag gestopt met alle werkzaamheden. Dat is nu al maanden geleden. Plots afgelopen week werden de twee containers verwijdert, en de nietjes waar de fietsen aan op slot gelegd kunnen worden teruggeplaatst. Ook de spandoeken van de architect zijn verwijderd. Alleen de spandoeken van aannemer Visser hangen er nog. Ook de vlag van firma de boer hangt nog aan de vlaggenstok. Buiten worden de hekken al gesloopt door ????. Zou er dan toch een dael in een achterkamertje gesloten zijn met de ??? en er straks een hoop kamertjes in gebouwd gaan worden?? Welke veel geld gaan opleveren!!!. Een normaal gezond bedrijf dat zo’n groot gebouw koop. Moet dat toch met een doordacht plan hebben aangekocht.(….) Maar wat zou de achterliggende gedachte achter deze stilstand van verbouwing zijn. Ik hou mijn hard vast bij de gedachte welke u wel kan inschatten. Er kunnen tenslotte veel mensen in. Om wel of niet te werken. Maar zoals het er nu uitziet is het geen uitgemaakte zaak. Ik weet zeker dat dit ook door veel omwonende door hun gedachte gaan.(…) Het zal toch niet???

    Maar zo te zien hebben de oud werknemers van de Rabobank het wel naar de zin. Het zou mooi geweest zijn, als alle klanten van de Rabobank ook zo gelukkig konden zijn zonder Rabobank, en niet waren aangewezen aan geld pinnen uit de muur. Of vragen stellen aan ?????

  3. Geweldig om dit te lezen. Wat was de lokale Rabo bank in Sliedrecht goed voor zijn klanten en de verenigingen. Helaas is deze tijd voorbij. Ik mis de lokale RABO bank nog steeds.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld