INGEZONDEN BRIEF: Het verdriet van de Maaslaan-Willem Dreespark

Een protestfoto van zaterdag 30 september 2023.

Een ieder die mij kent, weet dat ik niet veel deel op social media, weet dat ik niet ergens met mijn neus vooraan sta. Echter deze kwestie gaat me zo aan het hart dat ik gewoon niet anders kan… Ik ga mijn verhaal delen met een ieder die dit wilt lezen. Het verhaal is persoonlijk en het betreft hoe ik mij voel.

Ik kan me wel heel goed voorstellen dat waar het woord IK staat, er net zo goed WIJ had kunnen staan. Geboren en getogen aan de Stationsweg in Sliedrecht, 47 jaar geleden. Een heerlijke en onbezorgde jeugd gehad in de Kilstraat, naar school geweest aan de Maaslaan, Plesmanschool. Later op mezelf gaan wonen in de Rembrandtlaan. Deels opgegroeid in jongerencentrum Elektra. Ik genoot van mijn jeugd in Sliedrecht. Vervolgens ben ik zo’n 7 jaar uit beeld van Sliedrecht geweest vanwege een rondreis en het stichten van een gezin in het oosten des lands.

Nooit echt mijn draai daar kunnen vinden. Tot op het moment in 2008 dat er een prachtig hoekhuis aan de Maaslaan te koop kwam, werkelijk perfect voor ons. Dichtbij scholen en andere fijne voorzieningen die een jong gezin nodig heeft. En nog beter: een geweldig park voor mijn eigen kids om in de winter te schaatsen op de sloten en sleetje te rijden in het park. In de zomer om te wandelen, te skelteren, te banjeren en te fietsen in het park.

Een park om voor ALTIJD van te kunnen genieten in welke levensfase ik ook ben.

Helaas…… die fantastische droom brokkelt steeds verder af. Het park gaat grotendeels verdwijnen, omdat er plaats moet komen voor 120 appartementen, inclusief parkeerplaatsen. Mijn hart bloedt en huilt. Ik begrijp als direct omwonende heel goed dat er gebouwd gaat worden waar nu al bouw is (hopelijk krijgen alle sociale voorzieningen die nu in de Maaslaan gehuisvest zijn, een prachtige locatie ervoor terug..).

Dat deze bouw wellicht 2, 3 heel misschien 4 hoog kan gaan worden, houd ik ook rekening mee. Ik ben echt niet tegen bouw, mijn inmiddels 18- en 16jarige moeten toch ook ooit een woning gaan krijgen. Wat ik echter totaal NIET begrijp waarom er twee grote appartementenblokken van elk 40 woningen moeten komen aan weerszijde van nu al bestaande bouw??? Dit betekent dat veel groen moet gaan verdwijnen!! Wat maakt mij nu het meest verdrietig in dit hele verhaal?: ik, als direct omwonende, heb totaal geen inspraak gehad in dit plan!! Partij 1 heeft met partij 2 een plan bedacht (al jaren terug…) én onderling al ondertekend ZONDER enige overleg/informatie naar partij 3 toe (mij en andere omwonenden) toe!

Volgens mij ben ik geboren als volwaardig burger van de maatschappij en de Sliedrechtse samenleving. Ik ben ik, ik ben onderdeel van Sliedrecht, ik heb recht op inspraak, ik heb het recht om te participeren, ik heb recht om in een democratie te leven, ik heb het recht om gehoord en gezien te worden!!!! En dit is niet gebeurd!!! En hier ben ik behoorlijk gefrustreerd en intens verdrietig over.

In al die weken/maanden/jaren dat dit plan speelt, heb ik 1 lullig klein infobriefje ontvangen. Een uitnodiging om te komen naar een informele info-avond, een paar dagen voor de zomervakantie. Te bizar voor woorden…

Na deze avond is er een belofte gedaan dat de buurt op de hoogte zou worden gehouden, dat de buurt nogmaals zou worden uitgenodigd… Ik zit nog te wachten… Mijn hart huilt…

Ik voel me onvolwaardig als burger van Sliedrecht, ik voel me niet gehoord en niet gezien. Hoe is het mogelijk dat twee partijen plannen kunnen bedenken én ondertekenen ten koste van partij 3???… Mijn hart huilt…

Macha Boertjes-van Gool 
mboertjes@outlook.com

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

11 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Het verdriet van de Maaslaan-Willem Dreespark”

 1. Lijkt wel een soort herhaling van het watertoren terrein.

  Dat is nu al weer even rustig, maar zie toch wel enige gelijkenis hoe er in SLD omgegaan wordt met haar inwoners.

 2. Er is inmiddels besloten om over het spoor te gaan bouwen,dus straks ruimte genoeg.Ik snap dan ook niet
  waarom dat mooie park eraan moet geloven.Echt idioot.

 3. Macha Boertjes-van Gool
  ??? Volgens mij heeft de bewoner van het Jachthuis in de Waalstraat een advocaat in de arm genomen ??? Anders inderdaad crowdfunding.

 4. Wat een verhaal, mooi en triest tegelijk. Onbegrijpelijk wat er hier voor toekomstplannen zijn; ten koste van groen en eigen burgers.
  Wij zijn een paar jaar geleden verhuisd van Hardinxveld naar Sliedrecht…. spijt van gelet op wat er voor droevige plannen zijn.

 5. Wellicht eens bij het juridisch loket informatie aanvragen? Dit kost vaak niks e3n dan weet je of het in de hand nemen van een jurist überhaupt zin heeft.

  Het is helaas een algemeen begrip in Sliedrecht. We bouwen 1 park maar sloper er gelijk 4 voor woningbouw.

 6. Mache .. Wellicht ook een Crowdfunding opstarten ? Een prachtig instrument om belangrijke zaken financiëel af te dekken . Mogelijk zijn er advicaten/juristen die tegen aangepaste tarieven willen werken . Het is immers algemeen belang ?

 7. @Erik Lans
  Wij willen heel graag ondersteuning van een jurist/advocaat. Maar ik ken niemand en ik heb ook geen geld om dit te financieren….

 8. Misschien op 10 oktober een goed moment om gebruik te maken van inspreekrecht om dan het functioneren van wethouder Spek en wellicht het gehele college aan de orde te stellen. We weten allemaal hoe het onze vorige burgemeester is afgelopen..

 9. Is deze kwestie al eens bij een jurist of advocaat neergelegd of deze overeenkomst wel rechtsgeldig is?

 10. Ik vind het heel erg voor jou/jullie! Ik leef met jullie mee en hoop dat de gemeente en burgers hier op een sociale en weloverwogen manier samen tot een goede beslissing komen en de gemeente excuus maken aan alle gedupeerde en gekwetste mensen en een ander plan van aanpak in de toekomst gaan hanteren betreft communicatie, gezondheid en de leefomstandigheden van de burgers eens voorop gaan stellen ipv hun eigen portemonnee. Huizen moeten er zeker komen voor de kinderen van Sliedrechters met voorrang, maar er zijn nog zeker andere opties beschikbaar. Er zijn altijd betere varianten beschikbaar. Wellicht duurder, maar als we met zijn allen een beter milieu willen kunnen we dat ook met zijn allen voor elkaar krijgen. Waar een wil is, is een weg. Een betere weg dan nu……

 11. Heb gehuild. Deze brief is uit het hart.

  Inwoners van Sliedrecht kom naar de besluitvormende vergadering 10 oktober 2023 20.00 uur in de Lockhorst

Plaats een reactie

*=Verplicht veld