Veiligheidsregio bezuinigt miljoenen minder

SLIEDRECHT / REGIO – De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (ZHZ), waartoe ook Sliedrecht behoort, gaat niet 4,7, maar 1,4 miljoen euro bezuinigen. Toch zullen gemeenten in het gebied niet financieel hoeven bijspringen. Dat maakt de veiligheidsregio maandag 21 september 2015 bekend.

Binnen de hulpverlening waren de rapen eerder dit jaar gaar. Er stonden flinke bezuinigen op stapel, waardoor kazernes en uitrukposten zouden verdwijnen. Maar juist op de hulpverlening wordt niet bezuinigd.

Protest
Woordvoerder van de Veiligheidsregio ZHZ Leo den Otter: “Deze zomer zijn die bezuinigen aan de orde geweest, vanuit professioneel oogpunt bleek sluiten van posten ongewenst. Het algemeen bestuur heeft weer met elkaar gesproken en min of meer wordt op zaken met een hoge bestuurlijke impact niet bezuinigd. Brandweervrijwilligers riepen ook ‘weet wel wat je doet’ en lokale besturen pakten het op. Bovendien lag er een brief van de Centrale OndernemingsRaad.”

Kazerne
Punt van zorg voor de gemeente Dordrecht is wel de kazerne aan het Oranjepark in Dordrecht. Een deel van het gebouw staat leeg, sinds het Leerpark onderdak biedt. Ook is daar een nieuwe uitrukpost. Den Otter: “Dordrecht heeft extra geld op tafel gelegd voor een tweede uitrukpost op het Leerpark. Een groot deel van het gebouw aan het Oranjepark staat inderdaad leeg. De gemeente heeft ook ideeën over het pand aan het Oranjepark. Daarvoor moet je bij de gemeente Dordrecht zijn. Wij huren dat gebouw namelijk.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld