Regio Deal roept vragen op bij lokale politieke partijen

DORDRECHT / SLIEDRECHT – De berichtgeving rond het starten van resultaatgerichte, regionale en lokale projecten in het gebied tussen Dordrecht en Gorinchem, de zogenaamde Regio Deal, schiet de Sliedrechtse lokale politieke partijen in het verkeerde keelgat. Slydregt.NU en PRO Sliedrecht reageerden op sociale media. PRO Sliedrecht stelde prompt vragen aan het College van B & W van Sliedrecht. Waar zijn de projecten in Sliedrecht?

De projecten in de Regio Deal lijken Sliedrecht voorbij te gaan. Dat leidt tot vragen bij enkele politieke partijen. (Kaart Drechtsteden / Regio Deal)

“De projecten vallen allemaal onder een thema en versterken elkaar onderling. Met de aanpak is een bedrag van minimaal 45 miljoen gemoeid. De regio Drechtsteden, Gorinchem en de provincie investeren 22,5 miljoen euro. Het Rijk verdubbelt dat bedrag met 22,5 miljoen euro. Daar komen investeringen van projectpartners nog bij”, wordt gesteld op de website rond Regio Deal. In onderstaande video komen bestuurders uit de gemeenten aan het woord onder wie wethouder en Drechtstedenbestuurder Ton Spek (CDA). 

Tekst gaat verder onder video.

Sliedrecht24 stelde dinsdagochtend 21 juli 2020 via Twitter de vraag waar het project in Sliedrecht is. 
Tekst gaat verder onder tweets. 

 
Meteen voegde PRO Sliedrecht de daad bij het woord. “Naar aanleiding van een bericht aangaande de zogenaamde regio deal vanuit De Drechtsteden hebben wij de volgende vragen”, stelde burgerraadslid Timo Pauw (PRO Sliedrecht) dinsdag 21 juli 2020. “Klopt het dat de gemeente Sliedrecht geen projecten heeft aangedragen? Indien dat zo is vernemen wij graag de reden waarom”, aldus Pauw, die ook verwees naar de tweet hierboven. Pauw: “In een reactie op twitter regeert Regio Drechtsteden naar aanleiding van een vraag van Sliedrecht24 dat de regionale projecten ook voor onze inwoners gelden. Kunt u verklaren wat daarmee wordt bedoeld?” Ook Slydregt.NU heeft vragen, bleek uit onderstaande tweet.

3 gedachten over “Regio Deal roept vragen op bij lokale politieke partijen”

  1. OK …Als Rene de Munck gelijk heeft dan zou een andere vraag moeten rijzen. Maar hoe zeg je dat zo dat politieke partijen dat begrijpen? Een poging.

    Klopt het dat de lokale partijen, in dezen vertegenwoordigd door PRO Sliedrecht en Slydregt.nu, zich onthouden van bezoeken van bijeenkomsten van de Drechtraad en als dat zo is, zijn de lokale partijen dan niet vreemd bezig in dezen om de wethouder te bekritiseren omdat er voor Sliedrecht niets is ingepland?

    Zijn de lokale politieke partijen het eens dat, gezien het feit dat ze tegen een samenwerking met andere Drechtsteden zijn, het prima is dat Sliedrecht overal buiten wordt gehouden omdat in dezen dat ook de doelstelling is van deze lokale partijen.

  2. Het probleem in deze is dat lokale partijen de bijeenkomsten van de drechtraad en alles daaromheen niet bezoeken omdat het niet strookt met de lokale opvattingen. Dat er wel besluiten worden genomen zonder hun inbreng beseffen ze niet. Het is gemakkelijk roepen dat je van niets weet, maar de waarheid is dat je van niets wilt weten.

  3. Ook hier weer: communicatie vanuit Gemeente.

    Wat ik niet begrijp is dat de raadsleden zulke vragen zouden moeten stellen. Als ze hier niets van af wisten……hoe kan dat dan?? Of is het zo dat de Gemeente en raadsleden niet tijdig creatief meegedacht hebben? Of hebben ze er echt niets over te vertellen?

    Opmerkingen als ‘EU gevoel’ doet vermoeden dat je gewoon overal tegen bent. Ik heb ook zo mijn twijfels maar als raadsleden moet je er toch bovenop zitten? En de plannen lijken niet slecht maar er ontbreekt iets.

    Ik zou zeggen: eis dat, als je lid bent van zo’n Drechtsteden club, dat je dan tenminste even kijkt naar de bereikbaarheid en bijvoorbeeld tijdig had vastgelegd dat de waterbus tussen genoemde plaatsen altijd vaart, tegen een zeer laag tarief voor alle inwoners. Dan is Gorinchem en Dordrecht tenminste bereikbaar om mee te doen als Sliedrechter aan al die opleidingsplannen die er zijn.

    En maak als raad eens een mooi alternatief plan voor Noord: een opslagplaats voor water gezien de droogte (een meer dus) met daaromheen, op een kunstmatige berg tot 100 meter hoog, betaalbare huizen waarbij als je het koopt je erin MOET wonen. Speculatie verboden. Uiteraard verboden voor auto’s, veel groen, fiets- en wandelpaden.

    Ga er eens voor zitten als raad, voor de volgende ronde. Dan zijn we deze keer op tijd en worden we niet meer verrast.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld