Japans restaurant Oishi Fusion

Regenboogdorp Sliedrecht hijst vlag voor ‘Coming Out Day’

SLIEDRECHT – Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) heeft vrijdagmorgen 11 oktober 2019 de regenboogvlag in de top gehesen bij het gemeentekantoor aan de Industrieweg. Hij kreeg de vlag aangereikt door fractievoorzitter Anton Huijzer (PvdA), die eerder de motie Sliedrecht Regenboogdorp in bracht. Het is vandaag ‘Coming out day’, een dag die in het teken staat dat iemand ‘uit de kast komt’ voor zijn seksuele geaardheid. 

Vooraf gaf Van Hemmen een korte toelichting. Het is de dag waarop een homo, lesbienne, biseksueel, transgender of queer openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Met het hijsen van de regenboogvlag laat de gemeente Sliedrecht zien waar ze voor staat. (Burger)raadsleden van CDA Sliedrecht, PvdA Sliedrecht, D66 Sliedrecht en PRO Sliedrecht waren aanwezig. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aandacht voor Coming Out Day is er sinds 2009 in Nederland. Nu, in 2019, voor het eerst in Sliedrecht. Buiten de vlag hijsen, zijn er in het Baggerdorp nog enkele activiteiten voor zover bekend rond Coming Out Day. Poppodium Elektra heeft vrijdagavond een Gaylektra-avond. Rebelyells Body Art aan de Kerkbuurt heeft een Coming Out tattoo dag.

12 gedachten over “Regenboogdorp Sliedrecht hijst vlag voor ‘Coming Out Day’”

 1. Nepchristen is een vaker gebruikte term. Gij zult niet oordelen zegt de dominee en wat doen ze…..oordelen over alles en iedereen wat niet in hun straatje past.
  Problemen met lhbt…. jammer dan. Geloof achter eigen deur. Het leven gaat nl gewoon door!

 2. Peter kan je eens vertellen wat je zo fantastisch vindt aan een vlaggetje ophangen, waar het gewoon en normaal zou moeten zijn voor iedereen om zichzelf te kunnen zijn.
  Veel LHBTI roepen dat ze normaal behandeld willen worden, nou voor het gemiddelde mens wordt geen vlaggetje gehesen dus die normale behandeling wordt hier tegen gegaan lijkt me?!

 3. Het zit hem niet zozeer alleen in het voor of tegen zijn, wat een ieder in dit land gewoon lekker mag uitspreken. Het zit hem in de mogelijkheden die men tegenwoordig heeft om via media ongegeneerd verbale diarree eruit te klappen als men voor of tegen is. Alsof men direct door een hoornaar gestoken wordt.

 4. Wat een belachelijke reacties lees ik hier.
  Wees tolerant met je medemens. Hebt uw naaste lief, als uzelf!!!
  Dit is toch fantastisch!!!

 5. Wat een onzin dat een gemeente zich leent om dit te promoten. Laat iedereen in z’n waarde. Er zijn ook inwoners, die het met deze geaardheid moeilijk hebben. Deze worden op zo’n manier een trap. nagegeven.

 6. Een regenboog telt oneindig veel kleurschakeringen dus het ligt er maar net aan waar je de begrenzingen tussen twee kleuren legt. Je ziet zoveel kleuren als je wilt zien. Sommigen zien zelfs alleen maar zwart en wit, maar hopelijk zijn we daar ooit van af.

 7. Vermoeiend al dat gedoe zeg, laat iedereen lekker in zn waarde maar doe niet zo belachelijk overdreven met je vlaggetjes en fratsen. Ik ga zo ook mn kassie maar is uit en naar buiten, even rondje fietsen. T hoofd koel houden…

 8. Er zijn geen problemen met het wel/niet hijsen van de vlag. Het ‘probleem’ ligt hem bij de reden waarom men deze niet zou willen hijsen.
  En die reden heeft in grote gevallen absoluut niks te maken met naastenliefde of begrip, iets wat juist die anti-groeperingen prediken maar niet ten uiting brengen. Vandaar dat men daar best wel fel op kan reageren.

 9. Probleem bij het hijsen van zo’n vlag als statement is dat wanneer je hier niet voor bent je wordt weggezet als onverdraagzaam/haatdragend/bekrompen etc. Met andere woorden, het is uiteindelijk helemaal niet dapper o.i.d. wanneer je dit in 2019 “durft” als gemeente, hier een kritisch tegengeluid over laten horen leidt in bijna alle gevallen tot de spreekwoordelijke bak stront die dan over je wordt uitgestort. Zie bijvoorbeeld de situatie in Papendrecht waar de SGP niet voor het hijsen van de regenboogvlag was. “Nepchristen” was nog een zeer milde reactie op dit tegengeluid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld