Van Rees stapt desnoods persoonlijk op directeur Chemours af

SLIEDRECHT – “Kom maar op met die factuur”, zegt lijsttrekker Anton van Rees (PvdA) over de factuur van het PFOA-bloedprikken, die naar chemiebedrijf Chemours is gestuurd. De chemiereus voelt er niets voor om op te draaien voor de kosten, zo’n € 80.000,–. Vooraf is daar niets over afgesproken. Van Rees wil desnoods met de gemeentefactuur in de hand op directeur Erik Meijer van Chemours afstappen. “De vervuiler betaalt’, houdt Van Rees zondag 18 februari 2018 vol.

Het chemiebedrijf Chemours pal aan de overkant van de Merwede vanuit Sliedrecht gezien. “De hele wereld mag weten hoe Chemours met verantwoordelijkheid omgaat”, stelt Anton van Rees. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Serieus!”, zegt Van Rees, “We roepen al jaren met elkaar dat de vervuiler betaalt. Als die vervuiling dan ook nog eens wordt aangetroffen in onze en andere burgers dan kan het niet zo zijn dat de vervuiler niet betaalt. Als mijnheer Erik Meijer denkt dat hij volkomen legitiem de kosten, die een gevolg zijn van zijn fabriek, naast zich neer kan leggen omdat hij een vergunning heeft, moet hij dat recht in mijn gezicht willen en kunnen zeggen. Dan nodig ik hem uit om samen met mij en de rekening naar de vergunning verstrekkende provincie te gaan om te vragen of ze dit onder de verstrekte vergunning goed hebben gekeurd. Zo niet dokken, Chemours!; zo ja, dokken provincie!” 

5 gedachten over “Van Rees stapt desnoods persoonlijk op directeur Chemours af

  1. Volgens mij heb je de factuur niet nodig om die directeur en de provincie aan te spreken. En het adres van Chemours is bekend dus waar wacht je nog op? Misschien kan Sliedrecht24 mee voor een mooi artikel dan blijft het transparant. Of zijn het inderdaad alleen maar woorden en geen daden? #GR2018

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld