Japans restaurant Oishi Fusion

Rabobanken praten leden bij en gaan in gesprek over plan samenvoeging

NOORDELOOS / SLIEDRECHT – Rekeninghouders van de Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Rabobank Merwestroom zijn donderdag 3 oktober 2019 uitgenodigd voor een ledenbijeenkomst op de Maria Johanna Hoeve, Nieuwendijk 20, in Noordeloos. De banken willen de krachten gaan bundelen en daarover de leden bijpraten en met hen in gesprek gaan. De aanvang is 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur.

In april spraken de Rabobanken de intentie uit om tot een mogelijke samenvoeging te komen. Beide banken hebben verschillende raakvlakken. Er is volgens de banken potentie om te fuseren en te groeien. “Juist door krachten te bundelen blijven we een sterke bank en maken we ons klaar voor de toekomst”, schrijven de directievoorzitters Martijn Spijk (Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) en Roelf Polman (Rabobank Merwestroom) donderdag 12 september 2019 aan hun leden.

Besluit leden
De ledenraden zijn volgens Spijk en Polman nauw betrokken bij het voorstel tot de samenvoeging. “Samen met hen, de Raad van Commissarissen en medewerkers van beide banken is de afgelopen maanden nagedacht over hoe de nieuwe bank vorm zou kunnen krijgen”, schrijven de directievoorzitters, die beloven reacties van leden begin oktober te zullen meenemen in de besluitvorming. Het uiteindelijke besluit tot samenvoeging neemt echter niet de directie, maar de ledenraad van de banken donderdag 31 oktober 2019.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld