Japans restaurant Oishi Fusion

Raadslid SGP-ChristenUnie wil vanaf 2021 geen vuurwerk meer in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Raadslid Jan Visser (SGP-ChristenUnie) wil niet dit jaar, maar vanaf volgende jaarwisseling geen vuurwerk meer in Sliedrecht. Een vuurwerkverbod dus! Hij schrijft over een vuurwerk-vrije-gemeente zaterdag 30 november 2019 in een bericht op sociale media. 

Raadslid Jan Visser (SGP-ChristenUnie). (Foto gemeente Sliedrecht)

Niet alleen met oud- en nieuwjaar wordt vuurwerk in het dorp afgestoken. Dat gebeurt in Sliedrecht het hele jaar door. Ook al is dat niet toegestaan, is handhaven kennelijk lastig. Ook bij bepaalde evenementen, zoals op Bevrijdingsdag, wordt een vuurwerkshow georganiseerd in Sliedrecht.

Tekst gaat verder onder tweet.

Geen vragen
Niet bekend is waarom Visser de politieke uitspraak op sociale media een maand voor de jaarwisseling maakt. Voor zover bekend liggen er geen vragen over dit onderwerp bij het College van B & W of zijn er ‘vragen van de raad’ gesteld bij de griffie van de gemeente Sliedrecht. In 2021 valt de jaarwisseling vrijdag- op zaterdagnacht.

Tekst gaat verder onder tweet.

Als iemand vraagt wat dan het alternatief wordt, zegt Visser: “Geen idee. Wat heb je nodig voor een mooie jaarwisseling?”

14 gedachten over “Raadslid SGP-ChristenUnie wil vanaf 2021 geen vuurwerk meer in Sliedrecht”

 1. Beste René,

  Ik ben voor vuurwerk, daar niet van. Maar streng handhaven en dus niet buiten 10 tot 2 op oud en nieuw.

  Ik nodig je uit om onze hond te komen trootsten. Beest is rond de 60 kilo. Heeft lang bruin haar. Maar is zo verschrikkelijk bang van die knallen dat het gewoon zielig is. Bij de Jumbo.

  Wij laten nu de radio de hele dag op standje luid aan.

  Praat me dus eigenlijk niet van “hondjes die bang zijn”

  MVG Klaas

 2. Sinterklaas, Zwarte Piet, vuurwerk afsteken enz, ja het is een kwestie van gezond verstand.
  Alleen…….. dit zijn geen onderwerpen, die met gezond verstand te bespreken zijn.
  Hier (over)heerst meestal het gevoel. En daar valt niet tegen te redeneren.
  (Soms is dat terecht.) Je kunt andersdenkenden in dit geval niet wegzetten als mensen zonder
  gezond verstand. Dat is onjuist en beledigend. Hoe zeer ik het ook met de heer Visser eens ben:
  Zijn voorstel wekt alleen maar de verwachting, dat het uitvoerbaar is.
  Dat weten voor- en tegenstanders van vuurwerk(mis!)bruik ook wel en in reactie daarop beginnen ze prompt over de kerkklokken (en misschien ook wel over de minaretten.) Daarmee is de toon en wordt een ander soort vuurwerk afgestoken. Dat schiet niet op.
  Net zo min als het gebruik van Bijbelteksten om andersdenkenden te diskwalificeren.

 3. Wellicht is het verstandig dat diegenen met een kritische reactie op het bericht van de heer Visser het artikel over het binnensmokkelen van illegaal vuurwerk via drugslijnen lezen op de website van NU.nl Dan wel het hele artikel lezen. Misschien veranderen zij van mening.
  (link plaatsen is niet toegestaan – red.)

 4. ” ….Toen ik kind was, sprak ik als een kind…”Zie hier het niveau van veel reacties, lijken wel verongelijkte kinderen die boos zijn omdat hun favoriete speelgoed voor straf in de kast moet. Visser heeft gewoon een punt, er zijn GEEN steekhoudende argumenten voor het handhaven van de vuurwerktraditie. Je kunt wel het hele jaar netjes je oud papier en plastic scheiden vanwege het milieu, met oud en nieuw wordt die “milieuwinst” in 1x door het putje weggespoeld. En ja, toen ik kind was vond ik vuurwerk ook leuk, maar logisch dat wanneer je de schadelijke gevolgen kent, je je zienswijze aanpast. Blijkbaar zijn er mensen die het prima vinden om ondanks deze kennis toch door te gaan met ons leefmilieu te verzieken.

 5. Het streven is misschien goed, maar ik mis de controle op de uitvoering ?
  Iets vaststellen is eenvoudig, daar hebben we in Sliedrecht geen gebrek aan.
  Uitvoeren mis ik ook hier in ! Zie uitspraak van de burgemeester (minder politie )
  Advies :misschien moeten we ons eerst verdiepen in de oplossing en daarna een uitspraak doen!

 6. Wat een gejank zeg!

  Het groepje Sliedrechters (het zijn hier en op Facebook bij de burgemeester altijd dezelfde mensen) dat de hele dag niks anders doet dan vanachter hun pc’tje te klagen omdat zijzelf of geen leven hebben of omdat hun hondje, of zijzelf, niet tegen een paar knalletjes kunnen. Stel je voor dat je dan nu in Syrië had geleefd.. Maar nee zo denken zij niet, dat is te ver van hun bed..

  Mensen alstublieft zeg, laat de jeugd is met rust en stop is het dat gezeur, gezeik en gejammer. Kom is achter je pc’tje vandaan en geniet is van het leven in plaats van druk bezig te zijn met geklaag, gekerm en anderen het leven zuur te willen maken.

  Leven en laten leven. Gun de jeugd toch hun paar knalletjes die ene periode in het jaar. Zelf nooit jong geweest? of is dat nu opeens niet meer relevant? Geniet is van die blije gezichtjes als ze zich even een kwajongen mogen voelen. We hebben het hier zoooo zooo goed. In Syrië en Oekraïne slachten ze elkaar af, in London vallen doden door een gestoorde terrorist, in Jemen sterven baby’tjes van de honger etc. etc. Gaan wij ons hier dan echt druk maken over een paar knalletjes?

  En SGP/CU: sinds ik stemmen mocht heb ik op uw partij gestemd, maar mijn steun bent u kwijt. Dat juist u als partij meegaat in deze hysterie/ jeugdpesterij is toch wel heel erg droevig gezien de grote jeugdige achterban die uw partij heeft. Ik hoop dat zij toch flink zullen nadenken of uw partij nog wel zo jeugd vriendelijk is. De jeugd mag al zo weinig in Sliedrecht. Het wordt steeds meer een dorp voor zure azijnpissers en voor mensen die niets, maar dan ook niets van een medemens kan verdragen. Sneu..

 7. Vuurwerk hoort bij oud en nieuw!!! Blijf normaal mensen !! En doe normaal met vuurwerk , dan is er niets aan de hand !!

 8. En wij willen per omgaande geen opgedrongen klokgelui meer horen.
  We moet volgens de reforegeltjes de winkels al op slot houden.
  Evenementen mogen alleen maar over het spoor gehouden worden.
  En moeten we nu ook al het jaarlijkse klapvuurwerk verbieden!!!
  Nooit geen jeugd gehad zeker! Of was je toen al gehersenspoeld. Sluit je eigen gelijk even bij die anti pietenclub aan. En dan hebben we het nog niet over bevrijdingsdag.
  Maar wat een geluk. Volgens van Hemmen is er toch geen blauw op straat.
  Wij zijn onderhand dat ondergedrukte van de SGP zat aan het worden.

 9. Waarom hebben we zulke domme mensen op die posities? Vuurwerk is een hartstikke leuke traditie waar je van kunt genieten, je moet alleen ‘s morgens met het juiste been uit bed stappen, een positieve mindset hebben en je eigen idee niet koste wat het kost aan een ander opdringen. Makkie toch? #mooisliedrecht

 10. Sliedrecht zal NIET vuurwerk vrij worden rond oud en nieuw! Daar zal ik persoonlijk voor zorgen (met een paar melkbussen en carbid😁)

 11. Helemaal mee eens!! De regels worden toch steeds maar aan hun laars gelapt. Een vuurwerkshow zou veel beter zijn en veiliger.
  Dan heb je keus of je er wel of niet heengaat. Nu is er geen keus, je schrikt telkens weer van de bommen. Ze verpesten het voor zichzelf en een ander.

 12. Het moet nu al gebeuren gezien de overlast en gevaar.
  Het tegenwoordige, illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk.
  Ik pleit voor een vuurwerkshow ala 5 mei. Gecontroleerd!

 13. SGP staat ver van de normale mensen af dus er wordt gewoon afgestoken.
  Handhaving is in sliedrecht nihil dus succes met je reforegeltjes!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld