Raad praat over tijdelijke raadzaal in Griendencollege

SLIEDRECHT – Tijdens een oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad wordt dinsdag 10 oktober 2017 gesproken over de tijdelijke locatie van de gemeenteraad. Kosten bijna € 190.000,–. De vergadering in het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein 30 is openbaar en begint om 20.30 uur. 

Doordat de gemeenteraad na de verkiezingen volgend jaar maart is uitgebreid van 19 naar 21 zetels ontstaat te weinig ruimte in de huidige raadzaal. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De tijdelijke raadzaal komt als het aan het college ligt in het Auditorium van het Griendencollege met daarbij een uitwijkmogelijkheid beschikbaar te houden van de aula van het Griendencollege. De raad praat daar dinsdagavond over. Dan komt ook aan de orde of opdracht wordt gegeven aan de werkgroep Raadzaal voor het ombouwen van het Auditorium en uiterlijk 6 maart 2018 op te leveren aan de raad. Verder te besluiten dat de fractiekamers op de huidige locatie gehandhaafd blijven en een (investerings)krediet beschikbaar te stellen van € 189.684,– ten laste van de Algemene Reserve en bijgevoegde begrotingswijziging vast te stellen. Nogmaals. Dit is een oordeelsvormende vergadering dus besluiten vallen er nog niet. Of de gemeenteraad dan later terugkomt op de huidige plaats is niet duidelijk. 

Andere agendapunten
Er staat dinsdagavond meer op de agenda van de raad. Gesproken wordt er over het lokale armoedebeleid, diplomazwemmen, de aandelen van de gemeente bij Eneco en het advies van de gemeente Sliedrecht voor eventuele verlenging van lokale omroep Stichting MerweRadio. De gemeenteraad streeft ernaar uiterlijk 23.00 uur de vergadering te sluiten. 

3 gedachten over “Raad praat over tijdelijke raadzaal in Griendencollege”

  1. Gemeente Sliedrecht, neem een voorbeeld aan buurgemeente Molenwaard:

    “We hebben ook geen raadzaal nodig. De gemeenteraadsvergaderingen houden we in een van de dorpshuizen of in een gebouw in een van de 13 kernen. Ambtenaren zorgen dat alle voorzieningen voor de vergadering worden opgebouwd. Dat kost veel minder dan dat we een raadszaal bouwen die vele weken per jaar leeg staat. Het college gaat naar believen op een plek ergens in de nieuwe gemeente vergaderen. Ambtenaren werken flexibel en mobiel met het oude gemeentehuis in Liesveld als terugvaloptie. Molenwaard wordt een gemeente zonder traditionele ambtelijke loketten. Het grootste deel van het werk gaat dus digitaal. Uiteindelijk betekent het dat we alleen een forse eenmalige ICT-investering moeten doen, maar dat is goedkoper dan de bouw van een nieuw gemeentehuis.” (bron: Binnenlands Bestuur, 28-8-2011)

  2. Vooropgesteld: Ik heb niet heel veel ruimtelijk inzicht. Kijk ik echter naar de foto, dan vraag ik me af of er niet wat creatiever kan worden gedacht. Ik zie flinke tafels, die wellicht kunnen worden vervangen voor iets kleiner formaat. Deel je de ruimte dan iets effectiever in, dan kunnen er toch wel 2 stoeltjes en tafeltjes bij? Lijkt me een goedkopere oplossing dan waarover nu wordt gepraat. In het onderwijs worden er heel wat vergaderingen gehouden in kleinere ruimtes met meer mensen. En ja, die duren ook lang.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld