Column: Twee dure stoelen

Ik zie nu al inwoners naar hun voorhoofd wijzen. Is dat gemeentebestuur nu helemaal gek geworden…

Voor wie nog niet weet waar het over gaat. Als woensdag 21 maart 2018 een nieuwe gemeenteraad wordt gekozen, dan komen er niet 19 (zoals nu het geval is) maar 21 raadszetels in Sliedrecht. Dan ontstaat volgens het college van B & W een ‘ruimtegebrek’. Er moeten dan twee stoelen extra komen in de raadzaal.

De raadzaal van de gemeente Sliedrecht. Gezien vanaf de publieke tribune. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Laat dat nou net het punt zijn. Dat kan niet wat het college betreft en dus ligt er een voorstel bij de gemeenteraad om deze maand te beslissen dat er bijna € 190.000,– wordt uitgetrokken om de raadzaal tijdelijk om een andere locatie onder te brengen. Het college stelt voor het Griendencollege. Dat betekent aanpassingen en lichte verbouwingen. 

Dat worden dus twee dure stoelen.

Is er geen andere oplossing te bedenken? Vast wel en veel Sliedrechters hebben het met hun nuchtere boerenverstand nog niet zo gek bedacht. Houd de huidige raadzaal, schaf ander meubilair aan en pas het wat in. Maak een andere setting! Dat is de goedkoopste oplossing. Sterker. Misschien kan het inschikken zelfs met de bestaande stoelen en tafels. Voor het uit te trekken geld kan je zelfs een binnenshuisarchitect of iemand van VT Wonen erop loslaten.  

In mijn ogen ontbreekt het aan creativiteit. Of zie ik iets niet wat achter het plan zit? Iets dat ik nog niet heb gezien? 

Het lijkt mij een dure operatie over de rug van de inwoners. Denk er nog eens over na… met het boerenverstand. Blijf nog even in de raadzaal en kom met een beter plan!

Peter Donk
Redactie Sliedrecht24

Let op! Een column bevat altijd een mening. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op de column is echt een column en geen ingezonden brief).

11 gedachten over “Column: Twee dure stoelen

 1. Echt waar??! 190.000 voor twee normale stoelen kom op zeg. Heb je niet wat beters om zoveel geld aan uit te geven?!??

 2. Is er in het gemeentekantoor eigenlijk geen plaats?
  Alleen al in de hal kun je fietsen, zo groot.

 3. Sowieso kun je voor € 190.000,– een leuke eengezinswoning kopen, om het even in perspectief te zetten hoeveel geld dit is.

 4. Hoe verkoop je dit aan de minima in Sliedrecht?
  Je kan toch de stoelen iets dichter bij elkaar zetten?

 5. Het mooiste zou zijn dat als het toch doorgaat het gebeurt door een ondernemer uit Sliedrecht.
  Want zoals bekend… wat ze in hun kop hebben, hebben ze niet in hun aars!

 6. En als er niet genoeg geld is, verkopen we toch?
  Maar alle gekheid op een stokje.
  Het is weer een column, een mening.
  Ik noem het stemmingmakerij.
  Halve info.

 7. Een stuk tafel ertussen, opgelost.
  Ondertussen wordt er wel bezuinigd op panden waardoor een aantal verenigingen zonder ruimte komen te zitten of krap bij elkaar moeten.
  Subsidies worden flink gekort.
  Maar € 190.000.– kan dan weer wel een stuk makkelijker over gepraat worden als het de raad zelf betreft.
  Zet anders meteen 21 tronen met rood fluweel neer.

 8. Het geld moet op. Dus waarom geen mooie functionele ruimte? De meevallers worden toch wel over de balk gegooid aan nutteloze zaken. Dat kunnen ze beter uitgeven aan jeugd- of ouderenzorg. Daar dreigen ze toch geld tekort te komen? Dat is zinvoller dan nieuwe slaapstoelen voor zo’n gemeenteraad.

 9. Zou toch niks te maken hebben met die financiële meevallers? Zonder gekheid, graag hand op de knip en je verplaatsen in Jan Modaal die dit leest. Geld van de burger moet niet op deze wijze worden uitgegeven. Zie al te vaak, ook in werkkring, dat overheidsgeld soms wel “gratis geld” lijkt. Maar dat is dus niet zo! Ik betaal “graag” belasting, maar dan wel voor een “te verkopen” reden die hout snijdt.

 10. Helemaal mee eens, je kan de achterste stoelen nog een meter naar achteren doen, stukje tafel er tussen, klaar.
  Niks geen 190.000 euro uitgeven .

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld