Qbuzz bussen winnen prestigieuze Design Award

REGIO / SLIEDRECHT – De bussen van vervoerder Qbuzz ontworpen door ontwerpbureau Luidspreker hebben een ‘Red Dot’ gewonnen in de categorie Communication design. Dat maakt de vervoerder donderdag 15 augustus 2019 bekend. Samen ontwikkelden ze een prijswinnend concept: een simpel, helder en makkelijk te onthouden systeem waardoor je als reiziger als het ware met verschillende kleuren kunt reizen.

Binnen de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem (DMG) heeft Qbuzz de stadsBuzz, snelBuzz, streekBuzz en buurtBuzz geïntroduceerd.

Elk jaar worden bedrijven, bureaus en designers van over de hele wereld uitgenodigd om te participeren
aan de misschien wel de meest prestigieuze design award: de Red Dot Design Award. Een internationale
jury kent deze toe aan projecten met uitstekend ontwerp en creatieve performance. Onder het principe
‘in search of good design and creativity’. Verschillende verbindingen met belangrijke bestemmingen in omliggende plaatsen.  

Complimenten
Het ontwerp van de bussen én alle aanverwante ‘touch-points’ van de reiziger. Allemaal hanteren ze dit zelfde principe. Van vertrekstaten tot aan route apps. Dit jaar hebben 24 internationale experts 8.695 inzendingen beoordeeld. Deze casus is beoordeeld op criteria als: originaliteit, creativiteit en impact. “Waarden die wij zelf ook uitdragen als Qbuzz. Ontwerpbureau Luidspreker heeft ons daar uitermate goed bij geholpen. Het lijkt net alsof Luidspreker dagelijks met ons werkt, ze begrijpen als geen ander hoe de OV wereld in elkaar zit. Wat onze vraag ook is, er komt altijd iets uit dat functioneel is, conceptueel goed in elkaar zit én er aantrekkelijk uitziet”, zegt woordvoerder Gea de Rie van Qbuzz. Al meer dan 60 jaar is de Red Dot Design Award een platform voor de evaluatie van uitstekend ontwerp en één van de grootste design competities van de wereld. Onder het principe ‘in search of good design and creativity’ is de prijs bedoeld voor hoogstaande design, kwaliteit en creatieve performance. Sinds zondag 9 december 2018 verzorgt Qbuzz het openbaar vervoer in o.a. de Drechtsteden.

2 gedachten over “Qbuzz bussen winnen prestigieuze Design Award”

  1. Met alle respect voor het idee, met kleuren werken en een app, heeft Ineke natuurlijk een punt. Als je niet in staat bent om te zorgen voor rechtstreekse verbindingen naar ziekenhuizen kan ik dat geen kwaliteit noemen.

    Bij het toekennen van een dergelijke prijs, die ook over geleverde kwaliteit gaat, lijkt mij een vaste inbreng van de reizigers van belang.

  2. Ik weet niet waarvoor ze een prijs krijgen . U,mag eerst wel eens wat doen aan het vervoer .als je naar een ziekenhuis moet (vooral naar Gorcum) nou hou je vast je gaat over Keulen naar dordt .vroeger kon je rechtstreeks naar Gorcum of naar dordrecht. Nu krijg je een rit door de polders foei u moet ook eens aan de oudere denken

Plaats een reactie

*=Verplicht veld