PVV: ‘Provinciebestuur houdt GenX-informatie achter’

DEN HAAG / SLIEDRECHT – De PVV in de staten van de Provincie Zuid-Holland is woedend over de poging van het provinciebestuur om informatie achter te houden over de giftige stof GenX, dat gebruikt wordt door DuPont/Chemours te Dordrecht. Dat maakt de partij donderdag 26 januari 2017 bekend. De partij heeft een reeks vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. 

Harm Groenendijk heeft namens de PVV Zuid-Holland een reeks vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over Chemours en de lek. (Foto PVV Zuid-Holland)

PVV-Statenlid Harm Groenendijk: “Vorige week sprak de commissie over giftige stoffen bij DuPont, waaronder GenX. Naar nu blijkt heeft het provinciebestuur op het allerlaatste moment een kritische inspreker de mond weten te snoeren. Ik sta er werkelijk versteld van dat ook in de provincie een VVD-bestuurder informatie heeft weggemoffeld!”

Lozing
Tijdens de commissievergadering zou drinkwaterbedrijf Oasen de provincie hebben willen oproepen om een einde te maken van de lozing van de giftige stof GenX. Door inmenging van het provinciebestuur ging de inspraak volgens de PVV Zuid-Holland uiteindelijk niet door. PVV’er Groenendijk gaat verder: “Dit is echt een onacceptabele gang van zaken. Het gaat hier om de gezondheid van tienduizenden mensen in de omgeving van Dordrecht. Ik woon zelf ook in dit gebied; ik wil weten welke schadelijke stoffen er in het kraanwater van mij en mijn buren zitten!”

3 gedachten over “PVV: ‘Provinciebestuur houdt GenX-informatie achter’”

  1. Ik heb dit programma ook gezien. Bopal India is compleet oud nieuws, 30 JAAR geleden. Dat neemt niet weg dat dit zeer slecht is. DuPont is een ander verhaal. Namelijk dat Parkersburg in de V.S. niet te vergelijken is met DuPont Dordrecht. Je moet niet de fout maken om deze met elkaar te vergelijken. Wat er nu is gebeurd om Chemours constant in een kwaad daglicht te stellen. Lees de RIVM rapporten maar. Als in je in complottheorieen gelooft, ga je gang. Dan geloof je waarschijnlijk ook nog dat de aarde Plat is. Meneer Van Rees, fractievoorzitter van de PvdA, stond als eerste vooraan om zijn bloed op C8 te laten testen. Helaas voor hem en twee andere PvdA’rs niets gevonden. Maar dit maken we niet bekend via jullie spreekbuis het AD. Relativeer deze zaak eens en doe niet zo hysterisch. Jullie zijn bezig om constant mensen angstig te maken.

  2. Beste burgers, heeft u woensdagavond Zembla gezien? Over Dupont? Kom allen naar de openbare vergadering over Dupont en stel uw vragen aan de aanwezigen.
    Wij zijn er zeker.

  3. Ik kijk nergens meer van op. We worden met z’n allen gewoon misleid en krampachtig geprobeerd wordt om misstanden te ontkennen door leugens en bedrog… Zie Zembla gisteravond…..

Plaats een reactie

*=Verplicht veld