PvdA vraagt gemeente of rampenplan in orde is

SLIEDRECHT – “Als ik hoor hoe professor Jacob de Boer vorige week in het Provinciehuis omschreef hoe een ramp zich kan voltrekken op een paar 100 meter van onze eerste woonlocaties, een ramp die vergelijkbaar is met een mosterdgas aanval dan vraag ik me af hoe is onze veiligheid in Sliedrecht geregeld? Volstaat ons rampenplan nog wel?”, stelde fractievoorzitter Anton van Rees dinsdagavond 31 oktober 2017 tijdens de begrotingsvergadering. 

Fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA). (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
“Of gaan bij een calamiteit alle hulpdiensten naar de Baanhoekweg te Dordrecht en denkt men uren later oh ja aan de andere kant van de rivier wonen ook nog mensen”, aldus Van Rees, die de grote brand van Coolrec eerder dit jaar in herinnering riep waarbij de onzekerheid aan Sliedrechtse kant veel te lang geduurd heeft. Van Rees: “College, kunt u ons geruststellen dat op grond van deze nieuwe informatie de hulpverlening en eventuele evacuatie goed afgestemd en geregeld is en het rampenplan wordt geactualiseerd?” Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) bevestigde later op de avond dat het rampenplan is geactualiseerd en in orde is. 
 
Chemiebedrijf
De afgelopen college periode is er heel veel te doen geweest over overbuurman DuPont / Chemours. Van Rees: Wij weten dus nu al dat dit ambtelijke uren en dus kosten met zich mee gaat brengen. Waarom niet zichtbaar gemaakt in de begroting? Met de kanttekening wordt doorberekend aan Chemours?” Volgens wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) met de portefeuille Chemours beloofde het calamiteitenplan na te kijken. Fractievoorzitter Timo Pauw (PRO Sliedrecht) vroeg of het college op hoge poten een brief wil sturen naar de provincie, Pauw hekelde dat de stoffen die DuPont / Chemours uitstoot door politici worden goedgekeurd. “Daar word je niet vrolijk van”, sprak Pauw, “Daar moet wat aan gedaan worden!” 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld