Gezamenlijke motie ‘Tegels eruit, planten erin’

SLIEDRECHT – Dinsdagavond 31 oktober 2017 kwam de PvdA tijdens de begrotingsbehandeling 2018 met de motie ‘Tegels eruit, planten erin’. “Een van de speerpunten is het verbeteren van de waterhuishouding. Laat de PvdA daar nu ook een voorstander van zijn. Wij komen met een motie genaamd ‘Tegels eruit’ om dit proces vaart te geven”, sprak fractievoorzitter Anton van Rees. 

Van Rees kondigt de motie aan. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De PvdA keek voor het idee ‘buiten de deur’. “Onze Drechtsteden buren o.a. hebben in navolging van veel gemeenten in het kader van operatie Steenbreek hiervoor een motie aangenomen die ons ook wel iets lijkt. Eigenlijk had u dit idee zo van uw collega’s over kunnen nemen en aan de raad voor kunnen stellen. Gesprekken hierover hebben eerder dit jaar al plaats gevonden met o.a. Sliedrecht Groen. Wij komen nu met een motie genaamd ‘Tegels eruit planten erin om dit proces vaart te geven”, sprak Van Rees.
 
Plannen
De motie wordt gesteund door PRO Sliedrecht en het CDA. De gemeente Sliedrecht wordt per 1 januari 2018 lid van operatie Steenbreek. De gemeente heeft verschillende plannen, zoals loskoppelen van regenwaterafvoer van riolering. “Ik denk dat de motie die u indient eigenlijk overbodig is”, sprak wethouder Aldrik Dijkstra tijdens de beantwoording. De intensiteit van de buien en de toenemende frequentie zijn volgens Dijkstra de aanleiding om er echt wat aan te doen. 
 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld