PvdA viert Internationale Vrouwendag

SLIEDRECHT Dinsdag 8 maart 2016 vierde de Partij van de Arbeid Sliedrecht ‘Internationale Vrouwendag’. De aandacht van de partij ging deze dag onder andere uit naar Mieke Kuipers-Budding. Mevrouw Kuipers is sinds de oprichting lid van de Partij van de Arbeid. Dat is inmiddels zeventig jaar geleden.

De PvdA gaf mevrouw Kuipers een collage cadeau, die was samengesteld uit afbeeldingen van verkiezingsaffiches uit het verleden. Volgens de socialisten stelde mevrouw Kuipers het geschenk zeer op prijs. (Foto Partij van de Arbeid Sliedrecht)

Mevrouw Kuipers werd die dinsdag toegesproken door partijcoryfee Kor Blijenberg, die volgens de PvdA verrassend veel persoonlijke herinneringen aan de jubilaris bleek te koesteren. Volgens de partij was er al snel van toespreken nauwelijks meer sprake en ontstond een levendige conversatie tussen de spreker en de jubilaris, tot vermaak van de aanwezigen.

Strijdlied
Volgens de partij werd daarna het socialistische strijdlied de ‘Internationale’ gezonden. “Het gelegenheidskoortje bestond uit partijgenoten van zeer uiteenlopende pluimage. En hoewel het gezelschap voornamelijk bestond uit ongeschoolde stemmen klonk het enthousiaste gezang lang niet onverdienstelijk en verried de glinstering in de ogen van sommigen een oplaaiend vuur. Of, om één van de aanwezigen te citeren: je zou er bijna socialist van worden”, aldus de PvdA. Internationale Vrouwendag staat in het teken van strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen overal ter wereld. De dag vindt elk jaar plaats op 8 maart.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld