PvdA tegen plan weghalen kastanjebomen

SLIEDRECHT – De Partij van de Arbeid (PvdA) vindt dat afspraken over de kastanjebomen langs de Stationsweg door het huidige gemeentebestuur overboord worden gekieperd. Acht jonge kastanjebomen aan de Stationsweg nabij de nieuwbouw van De Bonkelaar ter hoogte van de ‘De Speler’ worden verwijderd. Dat heeft het college van B & W besloten, omdat de bomen op termijn overlast kunnen geven. 

Het is niet de eerste keer dat afscheid wordt genomen van kastanjebomen. In het voorjaar van 2009 verdwenen 17 kastanjebomen langs de Stationsweg, waaronder deze 5 van deze bomen. De Stichting Groen hing toen een wit lint aan de bomen met de tekst ‘We zullen je missen’. (Archieffoto via PvdA)

Daarvoor komen binnen twee jaar zuilbeuken in de plaats. Maar er ligt een besluit kastanjelaan op grond van historische waarden te handhaven. Aanleiding voor de PvdA om vragen te stellen aan het college (art. 44). Deze zijn zondag 17 januari 2016 naar het college van B & W gestuurd. De PvdA vindt dat eerdere afspraken worden worden genegeerd. 

Vragen
De PvdA wil weten of het college op de hoogte is van het in 2010 genomen raadsbesluit waarin is afgezien van het planten van zilverlindes om tegemoet te komen aan de wens van bewoners om het historische beeld van de Stationsweg als kastanjelaan te behouden? “Bent u op de hoogte van het overleg dat toen heeft plaats gevonden met de ontwikkelaar omtrent de locaties van herplanting van de kastanjes (juist om te voorkomen dat ze tijdens de realisatie of later in de weg zouden staan-red.). Bent u met mij van mening dat u hiermee een overeenkomst met de betrokkenen van toen nu eenzijdig opzegt? Bent u met mij van mening dat u zich hiermee als onbetrouwbare partner opstelt”, stelt fractievoorzitter Anton van Rees namens de PvdA.

Kosten
Van Rees aan het college: “Bent u het met mij eens dat als er al sprake zou moeten zijn van verplaatsing van de kastanjes dit dan ter plaatse en met instandhouding van het overeengekomen en genomen besluit zou moeten zijn? Bent u het met mij eens dat alle kosten hieraan verbonden dan voor rekening van de projectontwikkelaar dienen te komen? Bent u het met mij eens dat het verstandiger is het verzoek (dat is gebaseerd op indrukken van kopers) af te wijzen onder verwijzing naar gemaakte afspraken?”

2 gedachten over “PvdA tegen plan weghalen kastanjebomen”

  1. Wat vervelend dat een dergelijk besluit met gemak overboord gekieperd kan worden. Mijn mening is dat er inderdaad kastanjebomen horen te staan aan de Stationsweg.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld