PvdA Sliedrecht schuift Van der Plas naar voren als lijsttrekker

SLIEDRECHT – De huidige fractievoorzitter Ben van der Plas (PvdA) is lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen half maart 2022 namens zijn politieke partij. De benoeming was unaniem laat PvdA Sliedrecht zaterdag 27 november 2021 weten.

Naast lijsttrekker namens de PvdA is Ben van der Plas ook beoogd fractievoorzitter voor de PvdA in een nieuwe te vormen gemeenteraad na maart volgend jaar. (Foto PvdA Sliedrecht)

T
ijdens dezelfde vergadering werd door de leden ook de resterende volgorde van de kandidatenlijst vastgesteld met – recent aangesteld burgerraadslid – Anja van Dubbeldam-Van Beest, huidig burgerraadslid Esther Gruppen en afdelingsvoorzitter van de PvdA Joop Keesmaat op nummers twee, drie en vier. Dekandidatenlijst bestaat verder uit ‘lijstduwers’
 Jos van Gameren, Ria van Gameren-van Beurden, Johan Huisman, Cora Galle en voormalig wethouder Kor Blijenberg.
 
Punten voorlopig verkiezingsprogramma
Ook is het concept-verkiezingsprogramma van de PvdA Sliedrecht vastgesteld ‘Sliedrecht, een prima dorp maar het kan beter’. Na enkele wijzigingen stemden de leden ermee in. Belangrijke punten binnen het programma zijn voor de PvdA Sliedrecht betaalbare woningen, meer betrokkenheid van burgers, goede voorzieningen ‘nul uit de pijp’ bij Chemours en veiligheid. 

Niet terug
In de lijst op Gökhan Torun, het huidige raadslid van de PvdA niet meer voor. Hij heeft bij zijn partij te kennen gegeven om na deze raadsperiode niet meer als raadslid te willen terugkeren. Voor PvdA-bestuursvoorzitter Keesmaat blijft Torun wel lid van de PvdA. Over een wethouderskandidaat wil de PvdA het nog niet hebben. De partij zegt daar nog niet op ‘vooruit te willen lopen’. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld