PvdA pleit voor meer vrouwen in lokale politiek

SLIEDRECHT – Drie vrouwen maken nu deel uit van de gemeenteraad Sliedrecht. In totaal zijn er 19 zetels (vanaf 21 maart 2018 worden dat 21 zetels-red.). Raadslid Jennifer Lanser van de Partij van de Arbeid (PvdA) in Sliedrecht neemt het op voor de positie van de vrouw in de raad. Ze wil meer vrouwen warm maken voor politiek. 

Raadslid Jennifer Lanser (PvdA) wil een lans breken voor één van haar stokpaardjes, de positie van vrouwen.

Lanser ziet in Sliedrecht nog niet zo gauw een Women’s March ontstaan naar de trappen van het raadhuis. “En begrijp me goed: ik ben niet vóór positieve discriminatie. Het gaat er mij niet om dat er evenveel vrouwen als mannen in de raad zitten. Maar de verhouding is nu wel erg scheef: 3 op 19”, zegt Lanser, van beroep fiscaal-jurist.

Talentvolle vrouwen
Ze weet zeker dat er onder onze de ruim 25.000 inwoners van Sliedrecht een heleboel talentvolle vrouwen zijn. Lanser: “Vrouwen die misschien best hele goede ideeën hebben voor ons dorp en die graag hun steentje willen bijdragen. Ik zou ze zo graag willen zien! Hou me ten goede: natuurlijk wil het liefst al die talentvolle dames bij de PvdA Sliedrecht. Hoewel wij ook hele talentvolle mannen hebben. Maar ieder heeft zijn eigen politieke voorkeur. Dus vrouwen bij het CDA of PRO Sliedrecht zijn mij even welkom!”

Nieuwe kiezers
Volgens Lanser moeten politieke partijen één ding altijd nastreven of ze nu wel of niet voor méér vrouwen in de raad zijn. “Los van welke politieke kleur dan ook. En dat is dat jongeren een plaats verdienen in de lokale politiek! Ik ben dan ook erg benieuwd naar het effect dat @destembus2017 gaat hebben. Landelijk mogen dit jaar 850.000 jongeren voor het eerst stemmen. In Sliedrecht hebben we volgend jaar vast ook wel weer een heleboel ‘verse’ stemmers. Laten we hen proberen te werven voor ons mooie dorp”, zegt Lanser. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld