Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

College ziet wel wat in EGb in regio Drechtsteden

SLIEDRECHT – Het college van B & W van de gemeente Sliedrecht zegt in het Drechtstedenbestuur actief aandacht te vragen voor de vestiging van het Europees Geneesmiddelenbureau (EGb). “Via de Drechtsteden zijn we aangesloten bij Innovation Quartier (IQ). Met IQ nemen wij contact op om te bepleiten de Drechtsteden een serieuze kans te geven als vestigingsplaats”, schrijft het college van B & W van de gemeente Sliedrecht donderdag 2 februari 2017 aan het CDA Sliedrecht.

Raadslid Vincent Prins (CDA) had vorige maand aandacht gevraagd voor de zoektocht van de Europese Unie naar een alternatieve locatie voor het EGb als gevolg van de Brexit. Juist vanwege de werkgelegenheid voor de regio. (Foto gemeente Sliedrecht)

Het college van B & W ziet de kansen en ook de werkgelegenheid. “Wij onderschrijven dat we kansen aan moeten grijpen, die de werkgelegenheid ten goede moeten komen. Ook naar aanleiding van de Brexit. Wij zijn ons er van bewust dat een vestiging van een dergelijke instelling met ongeveer 900 arbeidsplaatsen kan leiden tot een stimulans voor de lokale economie en werkgelegenheid”, schrijft B & W, dat op de hoogte is dat Nederland zich kandidaat stelt voor de vestiging van het EGb. IQ heeft een strategie opgesteld voor de acquisitie naar aanleiding van de Brexit. Bedrijven en instellingen worden actief benaderd met als doel vestiging binnen Zuid-Holland.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld