PvdA bezorgd na teflon-publicatie

SLIEDRECHT – De PvdA heeft het college van B & W dinsdag 15 september 2015 vragen gesteld over de productie van teflon door het bedrijf Dupont Nederland in Dordrecht. Aanleiding is een publicatie door Follow de Money en een vervolgbericht door Sliedrecht24. De PvdA pleit voor een algeheel bevolkingsonderzoek in Sliedrecht.
 
Fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA) heeft dinsdagmiddag vragen gesteld aan het college van B & W van de gemeente Sliedrecht (Foto gemeente Sliedrecht)
 
De PvdA is bezorgd omdat de productie slechts enkele honderden meters van Sliedrecht heeft plaatsgevonden. Inmddels zijn er ook kamervragen aan de staatssecretaris gesteld.
 
In het artikel, waar het met name gaat over de productie in de Amerikaanse vestiging, worden ernstige onderzoeks conclusies gepresenteerd voor de gezondheid van mensen wereldwijd. En die van omwonenden in een straal van 80 mijl rondom de productie locatie in het bijzonder.
 
Vragen
Fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA) wil van het college van B & W namens zijn partij weten of het college op de hoogte is van het artikel, zo nee of ze hier dan kennis van nemen? “Zo ja deelt u dan onze mening dat hier alsnog vastgesteld dient te worden of en welke gezondheidsrisico’s onze burgers lopen en hebben gelopen? Bent u voornemens in dat geval de passende stappen te ondernemen om dit duidelijk te krijgen en de omgevingsdienst hiervoor opdracht te verstrekken? En op grond van die bevindingen hier passende maatregelen voor te treffen. Zoals informeren van de bevolking en preventieve bevolkingsonderzoeken Gaat u hierover met de gemeente Dordrecht of de provincie in overleg?”

2 gedachten over “PvdA bezorgd na teflon-publicatie”

  1. Nav deze publicatie hebben raadsleden van PvdA en GroenLinks gisteren in de Dordtse raad van wethouder Rik van der Linden de toezegging gekregen dat de omgevingsdienst zhz een onderzoek gaat starten.
    Wij zijn benieuwd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld