Puntverlies voor S.K.C. Merwede

DE LIER / SLIEDRECHT – Sliedrechtse Korfbalclub Merwede (S.K.C. Merwede) speelde zaterdag 14 november 2015 gelijk in een uitwedstrijd tegen Valto uit De Lier. Het was een boeiend duel. Beide ploegen gingen gelijk op en er werd flink gescoord.

Wedstrijden tegen Valto zijn volgens de korfbalclub over het algemeen spannend en zo was het deze wedstrijd ook. De clubs deden niet voor elkaar onder en dat was te zien in het scoreverloop. Tot 5-5 was het Valto die steeds een kleine voorsprong had, maar daarna was het S.K.C. Merwede die aan de goede kant van de score stond. Pas aan het eind van de eerste helft konden de Merwedianen een gaatje van drie punten slaan en gingen met een stand van 10-13 rusten.

Gelijkmaker
In het begin van de tweede helft kwam Valto weer op gelijke hoogte. De score was 14-14. Maar opnieuw was het de ploeg uit Sliedrecht die een voorsprong kon nemen van 15-19. Helaas voor Merwede kon de voorsprong niet worden vastgehouden. Vlak voor het eindsignaal scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Het werd 19-19. Na dit doelpunt floot de scheidsrechter af, waardoor Merwede zich tekort deed, door maar één punt mee naar Sliedrecht te nemen. Steven Bakker scoorde vijf keer. Iris van Eijl, Kevin van Beest en Simone de Graaf maakte ieder drie goals. Ramon van Meeteren gooide de bal twee keer door de korf. Robbert Bakker, Tessa Visser en Jolanda Redelijkheid scoorden elk één punt.

Uitwedstrijd
Aanstaande zaterdag speelt Merwede weer een uitwedstrijd. Ditmaal is DES uit Delft de tegenstander. De wedstrijd begint om 20.20 uur.