Japans restaurant Oishi Fusion

Publiekslezing zorgprofessionals over gewrichtsslijtage

GORINCHEM / SLIEDRECHT – Rivas Zorggroep houdt donderdag 22 september 2016 een publiekslezing over gewrichtsslijtage. De lezing vindt plaats in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). Veel Sliedrechters maken gebruik van zorg in / vanuit Gorinchem of Dordrecht.

Tijdens de publiekslezing over gewrichtsslijtage spreken (v.l.n.r.) orthopedisch chirurg Marjolein Henket en fysiotherapeuten Mariska Veldheer en Annemart van Rijssel. (Foto Rivas Zorggroep)

De entree is gratis. Verschillende zorgprofessionals van het Beatrixziekenhuis en Rivas Zorggroep geven antwoord op de vele vragen die rondom deze aandoeningen leven.  Het thema gewrichtsslijtage wordt deze avond vanuit verschillende invalshoeken belicht. 

Laagdrempelig
Enkele keren per jaar houdt Rivas een publiekslezing. Deze avond komen bezoekers op een laagdrempelige manier meer te weten over een aandoening / thema. Niet zozeer omdat ze er al mee te maken hebben, maar met name omdat ze er meer over willen weten; voor nu of in de toekomst. Tijdens de publiekslezing informeren verschillende zorgprofessionals de bezoekers op een laagdrempelige manier over gewrichtsslijtage. Zij vertellen ieder vanuit hun expertise over dit thema. Deze publiekslezing is interessant voor iedereen die meer wil weten over gewrichtsslijtage, dus niet alleen voor patiënten, familie en hun mantelzorgers.

Sprekers
Marjolijn Henket, orthopedisch chirurg in het Beatrixziekenhuis, verzorgt een lezing over gewrichtsslijtage. Zij geeft uitleg over wat gewrichtsslijtage is en wat er in het lichaam gebeurt. “Daarnaast vertel ik onder andere over de gevolgen en de behandelmogelijkheden”, zegt Henket. Na de pauze vertellen fysiotherapeuten Annemart van Rijssel en Mariska Veldheer over hoe het beste omgegaan kan worden met gewrichtsslijtage. “We besteden in onze presentatie onder andere aandacht aan de veranderingen in de leefstijl en hoe iemand ondanks gewrichtsslijtage zo goed mogelijk kan functioneren.”

Informatiemarkt en aanmelden
Naast de lezingen is er een informatiemarkt waar bezoekers meer informatie kunnen krijgen over onder andere Rivas Leef& met gezondheidsproducten en zorghulpmiddelen, het informatiecentrum en de fysiotherapie. Aan de ‘vraagtafels’ kunnen bezoekers tijdens de pauzes en na afloop in gesprek gaan met de sprekers. Belangstellenden kunnen zich tot maandag 19 september 2016 aanmelden via het aanmeldformulier op de website of via tel. 0183-644190. Het is ook mogelijk om via het aanmeldformulier een vraag in te dienen. Deze worden vooraf aan de sprekers voorgelegd, zodat zij ze mogelijk kunnen meenemen in hun lezingen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld