Provincie blijft stil na PFOA-vragen college

SLIEDRECHT – Het college van B & W van de gemeente Sliedrecht heeft na ruim vier maanden nog geen antwoord van de provincie Zuid-Holland op vragen over de kankerverwekkende stof perfluoroctaanzuur (PFOA), die jaren is gebruikt voor de productie van teflon door DuPont (tegenwoordig Chemours Nederland-red). Het bedrijf staat aan de overkant van de rivier tegenover de Sliedrechtse wijk Baanhoek.

Aanleiding voor de vragen over de emissie en lozing van de stof door chemiebedrijf DuPont (tegenwoordig Chemours Nederland – red.) was een memo van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid van oktober 2015.

“We wachten met belangstelling op de antwoorden op vragen die we hebben gesteld aan de provincie Zuid-Holland. Deze verwachten we op korte termijn. Ook zijn we benieuwd naar de uitkomsten van het onafhankelijk onderzoek door het RIVM, waar de gemeente Sliedrecht eerder voor pleitte. Met die informatie kunnen we dan een inhoudelijke reactie geven. We hopen uit te kunnen sluiten dat uitstoot van PFOA gezondheidseffecten heeft gehad voor de inwoners van Sliedrecht”, laat milieuwethouder Theo den Braanker (SGP-ChristenUnie) vrijdag 5 februari 2016 weten aan Sliedrecht24. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld