Protestwandeling tegen plannen gemeente en behoud van Willem Dreespark

SLIEDRECHT – In het dr. Willem Dreespark wordt zaterdag 30 september 2023 om 15.00 uur gedemonstreerd door inwoners tegen alle verstrekkende infrastructurele plannen van de gemeente Sliedrecht en vóór het behoud van het park. Aan de Maaslaan wil de gemeente woningen op de rand van het park gaan bouwen.

Met het wandelend protest in het park wil een groep inwoners hun ongenoegen uiten en ze hopen op een grote opkomst. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het park zou volgens initiatiefnemer Simone de Groot een monumentenstatus moeten hebben. “Steun elkaar en laat zien dat je het er niet mee eens bent! Het kan ook bij jou in de buurt opeens als een bom inslaan. We helpen elkaar, dat is wat Sliedrechters voor hun dorpsbewoners doen. Natuur en grote bomen zijn een geschenk daar moeten we kostbaar mee omgaan”, zegt De Groot over de protestwandeling. Ze verwijst door naar een Facebookpagina.  

5 gedachten over “Protestwandeling tegen plannen gemeente en behoud van Willem Dreespark”

 1. @Hendrik van Drunen

  Graag kom ik in contact met u voor wat vragen en hulp.

  Macha Boertjes-van Gool
  mboertjes @outlook.com

 2. Voordat er een schep de grond in gaat zal de gemeente een planologische procudure moeten volgen.
  Op grond van het ter plaatse geldende bestemmingsplan is woningbouw ter plaatse helemaal niet mogelijk. In het kader van een herziening van het bestemmingsplan heeft iedereen recht daartegen in bezwaar te komen. Van belang is dat wij ‘burgers van Sliedrecht’ deze procedure in de gaten houden.
  Ik heb nog wel enige erevaring met planologische procedures en ben bereid om van advies te dienen.

 3. Stichting Sliedrecht Groen is ook voor het behoud van het park.

  Op de site van Stichting Steenbreek is te lezen over het belang van klimaatadaptie, biodiversieteit, sociale cohesie en gezondheid binnen de bebouwde kom.
  steenbreek.nl/missie/

Plaats een reactie

*=Verplicht veld