Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Projectkoor Hervormd Sliedrecht harmonieus naar eindresultaat

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Na wekenlang oefenen was het eindelijk zover. Het projectkoor, samengesteld uit alle wijken van de Hervormde Gemeente, verzorgde zondagavond 11 maart 2018 een zangdienst in de Grote Kerk met als thema ‘Zingen in Lijdenstijd’.
 
De inzet van het koor werd aan het einde van de dienst beloond met een applaus. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Oefenen in harmonieuze sfeer
Wekenlang oefenen en uitzien naar het eindresultaat, en dat alles in een harmonieuze sfeer. Het projectkoor onder leiding van Martin Zonnenberg bracht enkele koralen uit de Matthäus Passion en klassieke highlights van Mozart, Franck en Händel. Als soliste was sopraan Jacqueline Meijer aanwezig, die o.a. ‘Via Dolorosa’ ten gehore bracht. Verdere muzikale medewerking werd verleend door Marjolein de Wit (dwarsfluit), het Strijk-ensemble, Wim de Penning (Keyboard) en Kees Kraaijeveld op orgel. Opening, bezinnende woorden en sluiting werden verzorgd door ds. G.J. Mink.
 
Gevarieerd repertoire
Op het repertoire stonden vanavond o.a. ‘Wer hat Dich so geschlagen’(J.S. Bach), ‘Befiehl du deine Wege’ (J.S. Bach), ‘Panis Angelicus’ (C. Franck), ‘Ave Verum’ (W.A. Mozart), ‘Agnus Dei’ (M. Zonnenberg) en ‘Dank sei Dir Herr’ (G.F. Händel). Tussendoor was er ook ruimte voor samenzang. Het projectkoor vormt sinds een aantal jaren inmiddels een traditie, ook deze keer genoot een volle kerk weer van het met zorg samengestelde programma.

3 gedachten over “Projectkoor Hervormd Sliedrecht harmonieus naar eindresultaat”

  1. Het was zo fijn om ieder jaar met dit Projectkoor mee te zingen.
    Maar kan nu helaas even niet.
    Kans op besmetting is té groot.
    Dus nog even geduld.

  2. Ik woon hier niet en ben ook geen gemeentelid en toch mocht ik meezingen en dat was geweldig in deze goed gevulde Kerk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld