Net geen stuntje Sliedrecht JO13-1 tegen JEKA JO13-1

SLIEDRECHT – Sliedrecht JO13-1 speelde zaterdag 10 maart 2018 een wedstrijd op het eigen sportpark De Lockhorst. JEKA, één van de topploegen in de competitie, was de tegenstander. Het werd 0-1.

Mike Visser. (Foto via v.v. Sliedrecht)

“Onder leiding van de jonge en prima fluitende scheidsrechterde la Croix werd op het hoofdveld afgetrapt”, laat v.v. Sliedrecht weten. Bij het Sliedrechtse team ontbraken Heezen en Borsje. Zij waren ziek. “Na de aftrap was het JEKA dat direct op jacht ging naar het eerste doelpunt. Aanval na aanval golfde richting het doel van Sliedrecht, maar nadat de storm een kwartier later een beetje ging liggen, stond het nog steeds 0-0. En dat was eigenlijk een klein voetbalwonder. JEKA raakte twee keer de paal, mistte de mooiste kansen en Mike Visser wist met een aantal uitstekende reddingen zijn doel schoon te houden. Nadat bij JEKA de sterk spelende schaduwspits geblesseerd uitviel, kon Sliedrecht meer gaan meevoetballen. Centrale middenvelder Koppelaar kon meer naar voren gaan voetballen, waardoor Sliedrecht meer naar voren kon. Voor Sliedrecht waren er mogelijkheden om te scoren. Er waren goede schietkansen voor Kraaijeveld en Akomolafe. De beste mogelijkheid was voor Mark Buijs. Hij mocht van ongeveer 20 meter aanleggen voor een vrije trap, maar deze verdween net over de lat.” Beide teams gingen met 0-0 rusten.

‘Gelijkwaardige ploegen’
“In de tweede helft bleef het een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen”, vertelt de vereniging. “JEKA was gevaarlijk met razendsnelle uitvallen en Sliedrecht probeerde voetballend kansen te creëren, maar dat wilde niet echt lukken. Na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft kwam JEKA op de verdiende 0-1 voorsprong. Visser wist in eerste instantie de inzet nog te keren, maar de rebound was hem te machtig. De volgende grote kans was voor Sliedrecht. Koppelaar zette met een prachtige opening van De Graaf alleen voor de keeper. Maar door een slechte controle verspeelde hij de grote kans. Vlak voor tijd was er nog een mogelijkheid voor Koetsveld, maar hij kon onvoldoende vaart geven aan zijn kopbal.”

‘Goed weerwerk’
“JEKA nam, zeker gezien de beginfase, verdiend de drie punten mee naar huis. Maar Sliedrecht had een gelijkspel kunnen afdwingen en dus had Sliedrecht wederom goed weerwerk getoond tegen één van de topploegen. JEKA zien we in juni terug op De Lockhorst als één van de vaste deelnemers van de Baggercup. Dit keer zonder Peter Beense maar met feestzanger Arjon Oostrom.”